疫情過後,尖沙咀諾士佛臺酒吧及西餐廳恢復返生氣,收工時間都幾熱鬧~今日難得準時收工,即刻約埋fd 去支持一下先~我地揀左去呢一間Oasis Bar & Grill,餐廳提供高級西餐,仲設有酒吧,亦提供各式各樣既雞尾酒,一於去chill 下先~———————————————————·經典凱撒沙律伴溫泉蛋及脆煙肉 : 沙律菜嘅份量都幾多,而且好新鮮,入口好清新,我就最鍾意佢地既溫泉蛋,蛋漿夠香濃creamy,夾埋沙律菜一齊食,好滿足~·蕃茄水牛芝士配香草汁: 作為芝士控既我,每次見到都一定會叫!水牛芝士入口奶味香濃,質感柔滑,搭配埋新鮮蕃茄及香草汁,好fresh~·芒果蟹肉牛油果塔: 呢個菜式有驚喜!材料有蟹肉、牛油果蓉及芒果肉,幾款都係啖啖肉既組合,口感夠哂creamy,而且擺盤又美觀,大推!!·香蒜白酒新鮮法國藍青口伴法包: 藍青口肉質新鮮嫩滑又夠厚肉,好鍾意佢地既香蒜白酒汁,香濃惹味,岩哂配法包一齊食~·香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉: 呢個意粉用料好豐富!食落亦夠哂彈牙,有咬口,帶子好厚肉,鮮甜味濃,再以蒜香及辣椒炒制,食落好滋味~·Signature Cocktails: Th
———————————————————
·Signature Cocktails: The Oasis & Tropicoast
食飽就緊係叫返杯cocktail 慢慢傾下計啦~我就叫左杯Tropicoast,以Whisky做base,加入熱情果汁、檸檬汁等果汁,入口好fresh,岩哂我慢慢歎!
———————————————————
總結
好耐都無黎過諾士佛臺,氣氛依然好熱鬧~餐廳環境夠哂闊落,集酒吧及西餐於一身,食飯飲野都好適合~呢度既食物水準都唔錯,份量豐富,大家都食得好滿足~
2023-02-14