2024-04-19 153 瀏覽
之前聽朋友講稻成酸菜魚好好食,最近生日就過黎試下,我好少覺得食物難食,但呢間餐廳真係幾令我失望。我地叫左個$688嘅2人餐,涼菜揀左老上海燻比目魚,肉質鬆散,個汁甜甜地,唔係好夾。湯default左鮑魚羊肚菌燉雞湯,你可以話佢好清、冇味精、唔油,但就淡而無味,好似飲水咁。主菜揀左呢度嘅招牌酸菜魚,員工仲貼心咁提我地辣汁可以另上,自由揀辣度。魚係好多,而且厚肉,但又係唔入味,唔滑。落單時仲加左錢要油炸鬼,但油炸鬼都唔脆嘅。菜同小籠包都一般般,食到無心機影相。唯一好食嘅就係個甜品香蕉豆沙鍋餅,好脆,甜度適中。總括黎講,黎呢度食甜品就夠,另外見食評話員工態度唔好,但我嘅經驗係員工有禮貌,仲好樂意幫客人影大合照添。不過咁嘅價錢配咁嘅食物質素,唔會再幫襯lu!

菜同小籠包都一般般,食到無心機影相。

唯一好食嘅就係個甜品香蕉豆沙鍋餅,好脆,甜度適中。