2019-08-26 361 瀏覽
呢日同左成大班朋友去咗養心殿食飯慶祝生日,我都係第一次食台式火鍋,所以本身都好期待!早一個星期我哋就已經book咗位啦,上到去佢都俾咗張大枱我哋,但係位置就坐得比較擠迫,而且個環境都好似唔係咁乾淨咁,不過我見網上啲人講到咁好味就算啦。嗰日我哋嗌左個桃膠美人鍋,其實個湯底嘅味道就唔錯嘅,不過逐樣續約配料咁嗌,價錢其實相當之貴。例如一碟手打嘅院都要成80幾蚊,但數量可能只有八粒咁樣。最貴嘅一定係佢嘅菜,70幾蚊只係得半棵菜左右,我覺得真係相當之唔抵呀。講返味道方面啦,見咁多人比好評佢以為會好好味,可能因為期望太高啦,食落我又唔覺得有咩咁好味,但係性價比來講我就覺得一啲都唔抵啦,我會寧願係屋企自己買材料打邊爐。嗰日其實我哋都唔算食咗好多嘢,但係買單時每人都要三百幾蚊,我諗都冇下次了。

2019-07-05