2020-03-04 1935 瀏覽
已經幫襯過好多次養心殿,其實佢價錢唔算平,所以每次我哋都係趁晚上9:30後有七折先至去。今次叫咗麻辣湯底拼酸菜白肉鍋,我真係好鍾意食佢個麻辣 夠晒味。其實佢嘅選擇都有好多 所有配料都算唔錯 我個人最推介嘅係佢哋嘅手打牛肉 肉質好而且好重牛味,另外鬼馬油炸鬼都係我嘅至愛,始終唔係間間火鍋店都有得食。
2019-12-10 3317 瀏覽
是咁的今次聚會呢有朋友推介咗喺養心殿打邊爐,其實我哋都聽過養心殿火鍋好多次但是一路之價錢有啲貴所以一路冇嘗試。不過今次朋友教我哋話八點半之後呢,有折扣優惠所以我哋就作咗嘗試。入到去間店面好懷舊風格,個感覺好特別好似入咗古代的皇宮咁,我哋嗌咗個麻辣鍋因為可以免費添加鴨血然後再嗌咗好多其他配料其實都唔算太貴,咁多樣配料裏面我最鍾意佢嘅黑松露餃。另外佢嘅肥牛都非常之好食,我哋仲嗌咗個冰菜㖭不過冰菜就有啲貴列要成七十幾蚊一個。但係整體嚟講佢嘅食物同服務係非常之高分,最後我都係最鍾意佢嘅麻辣鍋因為有得免費添加鴨血,無限添加。

但係整體嚟講佢嘅食物同服務係非常之高分,
最後我都係最鍾意佢嘅麻辣鍋因為有得免費添加鴨血,無限添加。

2019-12-06 2424 瀏覽
奧爾加得閒鍾意同三五知己去打邊爐,今次去左間CP值高既「養生殿」刷一餐!喜歡個種無人可以打擾到既格局,至愛養生中藥系列既湯底!今次仲唔食得開心又養生?一黎就叫左個鴛鴦火鍋,一邊枸杞烏雞中藥材湯底,另一面就紅棗桂圓辣味鍋,真係可以自己揀養生mode定滋味mode!鮮美既肥牛,一再encore!!!後面既羊雖然唔係奧爾加杯茶,但連湯底滾又真係幾好食!手打魚滑同埋牛丸,口感彈牙又好正!響鈴,滾一秒就食得嫁啦!

鮮美既肥牛,一再encore!!!
後面既羊雖然唔係奧爾加杯茶,但連湯底滾又真係幾好食!
手打魚滑同埋牛丸,口感彈牙又好正!
響鈴,滾一秒就食得嫁啦!
紀念日
2019-12-04 1614 瀏覽
成班朋友去咗養心殿打邊爐,我之前都好期待呢度打邊爐㗎啦,因為佢係出名,呢度呢啲嘢好好食同環境幾好,而且呢仲可以免費無限街鴨血,不過要係叫麻辣湯底先至可以免費加鴨血。我哋幾個當然都唔執輸梗係嗌咗個麻辣鍋啦,然後在雙拼多個美人鍋。我哋再單叫咗幾樣嘢食,我哋叫咗肥牛啦,同埋冰菜,仲有一啲水餃。啲服務員都幾好,而且我亦都差唔多都會主動行埋嚟,問我哋使唔使免費加鴨血。整體個感覺好大方。最後埋單我哋平均一人都係二百幾蚊,但係我哋全部都好飽所以價錢都好抵。
成班朋友去咗養心殿打邊爐,
我之前都好期待呢度打邊爐㗎啦,
因為佢係出名,呢度呢啲嘢好好食同環境幾好,

我哋再單叫咗幾樣嘢食,
我哋叫咗肥牛啦,同埋冰菜,仲有一啲水餃。

最後埋單我哋平均一人都係二百幾蚊,
但係我哋全部都好飽所以價錢都好抵。
男朋友最近出左bonus所以就同小妹去左我地之前都幾中意食嘅台式養生邊爐! 由於7點前賣單有半價優惠所以我地就book左5點鐘食!😋🤣自家制沖繩黑糖烏梅汁烏梅汁酸酸甜甜幾開胃, 一大jar仲可以飲到10杯左右😋寧神養生鍋拼麻辣鍋(少辣🌶)🍲麻辣鍋幾夠辣, 入面仲有嫩滑鴨血, 寧神鍋主要係用左好多唔同嘅藥材同魚🐟煲成嘅滋補湯底, 湯底好濃郁仲可以飲得😊 E到嘅火鍋基本上唔洗沾醬, 因為食材新鮮, 湯底味濃, 所以淥一淥已經好夠味!😋追加鴨血(免費)鴨血味道濃郁, 質感軟嫩細緻, 口感滑溜😊萵荀清爽脆口農場野菌🍄味道正常, 不過不失日本牡蠣蠔味濃郁, 鮮甜味美, 推介!👍🏻活九孔活九孔肉質厚實而且非常爽脆, 口感彈牙有嚼勁!蟶子皇蟶子皇肉嫩而肥, 色白味鮮, 非常爽甜!極上雪花肥牛🐂牛肉味道濃郁, 雪花均勻, 肥瘦適中, 口感鮮嫩老油條熱辣辣嘅鮮炸老油條味道唔錯, 而且炸得好脆, 可以自行選擇淥又得唔淥就咁食都得, 不過比起以往, 明顯退步左!鹽酥蚵仔份量幾多, 蚵仔味道濃郁, 酥脆可口!總結:食物質素高, 食材新鮮, 環境舒服, 店員服務態度良好! 😊👍🏻

自家制沖繩黑糖烏梅汁
烏梅汁酸酸甜甜幾開胃, 一大jar仲可以飲到10杯左右😋

寧神養生鍋拼麻辣鍋(少辣🌶)🍲

追加鴨血(免費)
鴨血味道濃郁, 質感軟嫩細緻, 口感滑溜😊

萵荀
清爽脆口

農場野菌🍄
味道正常, 不過不失

日本牡蠣
蠔味濃郁, 鮮甜味美, 推介!👍🏻

活九孔
活九孔肉質厚實而且非常爽脆, 口感彈牙有嚼勁!

蟶子皇
蟶子皇肉嫩而肥, 色白味鮮, 非常爽甜!

極上雪花肥牛🐂
牛肉味道濃郁, 雪花均勻, 肥瘦適中, 口感鮮嫩

老油條

鹽酥蚵仔
份量幾多, 蚵仔味道濃郁, 酥脆可口!
2019-11-10
  • 寧神養心鍋
  • 萵荀
  • 活九孔
2019-10-09 2181 瀏覽
其實養心殿食過好幾次喇,  但每次都覺得好好味, 隔一排總有心癮想再去食。 呢晚又同男朋友去左食了今次我地試下未試過嘅湯底: 寧神養心鍋($168)+麻辣鍋($128)。 雙拼以較高價錢湯底收費。我地叫左: 手切牛肉(細) ($238); 涮鍋小羔羊肉片($108), 手工丸類拼盤($108)。 麻辣鍋$ 128麻辣鍋 我地叫左小辣, 其實唔多辣, 但好香, 好好食! 食得出唔係出面個D味精野!鴨血麻辣鍋仲要跟一份鴨血! 鴨血好好味! 食落好食過豬紅, 彈牙D~ 口感好D~ 仲要份量好多! 唔只另上呢D, 本身個鍋入面都有! 食極都仲有, 真係大滿足呢!寧神養心鍋$ 168呢個湯我地係拎來飲嘅! 好好飲! 有魚頭有烏雞! 飲左幾碗呀我地!真係好養生!手切牛肉(細) ($238) 呢個每次來都必點! 打邊爐唔可以冇牛啦~ 當然手切牛係最好食既! 肉咪重, 起雙飛口感好!涮鍋小羔羊肉片($108) 因為今次食麻辣鍋, 所以叫羊肉~ 麻辣配羊肉好MATCH嫁! 呢度一份羊肉唔算多,  但食落真係好好食! 真心推介羊肉愛好者真係要試~手工丸類拼盤($108) 呢個又係每次必點, 手工丸, 食落
其實養心殿食過好幾次喇,
但每次都覺得好好味,
隔一排總有心癮想再去食。
呢晚又同男朋友去左食了

雙拼以較高價錢湯底收費。

麻辣鍋$ 128

鴨血

麻辣鍋仲要跟一份鴨血! 鴨血好好味!
食落好食過豬紅, 彈牙D~ 口感好D~
仲要份量好多! 唔只另上呢D, 本身個鍋入面都有!
食極都仲有, 真係大滿足呢!
寧神養心鍋$ 168

呢個湯我地係拎來飲嘅! 好好飲!
有魚頭有烏雞! 飲左幾碗呀我地!
真係好養生!
手切牛肉(細) ($238)

呢個每次來都必點! 打邊爐唔可以冇牛啦~
當然手切牛係最好食既! 肉咪重, 起雙飛口感好!
涮鍋小羔羊肉片($108)

因為今次食麻辣鍋, 所以叫羊肉~
麻辣配羊肉好MATCH嫁!
呢度一份羊肉唔算多,  但食落真係好好食!
真心推介
羊肉愛好者真係要試~
手工丸類拼盤($108)

呢個又係每次必點, 手工丸, 食落特別彈牙鮮味,
拼盤有6款丸, 每樣2粒~ 我地2個人食就岩晒喇

其實而家出去打邊爐都最少差唔多$200/位嫁喇,
當然放題放題嘅好, 但放題有時D食物質素又真係冇咁高嘅。
得閒來食下高質邊爐都唔錯呀! 呢度8:30前埋單仲有7折呀!
2019-07-04
2019-09-26 1428 瀏覽
Second time in my life I genuinely felt the need to write a review.1) Service was absolutely poor, the restaurant was half empty at 7 but none of the staff bothered to take us to our table when we arrived (we booked, so there is no excuse that they did not know and could not prepare in advance).2) Food was average at best. The restaurant stressed the importance for "healthy food" in its adverts, but I was pretty sure there was MSG in the chicken soup based we ordered (though I am not a seasoned

2) Food was average at best. The restaurant stressed the importance for "healthy food" in its adverts, but I was pretty sure there was MSG in the chicken soup based we ordered (though I am not a seasoned food expert).

3) Dinner was expensive yet the location did not reflect. This restaurant was not located somewhere fancy, but located in a building full of motels and "adult sauna". My girlfriend and I felt uncomfortable walking into the lobby of the building

Went to this restaurant hoping for an enjoyable evening and quality food - did not get either. Will never return again and I would advise you not to as well.
2019-09-25 1214 瀏覽
🔸推荐乌鸡锅底,汤底很厚实,很鲜,喝了好多碗,哈哈哈。🔸午餐肉比较特色,先炸了一下,讲真还有点好吃,就是卡路里有点爆表🔹位置比较宽敞,但是服务有点一般。好多次锅里的汤都被我喝完了没有人加(是的我太能喝汤了)🔹人均300-350,口味7/10,服务6/10,环境8/10
🔸推荐乌鸡锅底,汤底很厚实,很鲜,喝了好多碗,哈哈哈。
2019-09-09 997 瀏覽
男友總愛打邊爐,但又要我都喜愛的,養生殿是其中一間。今次和男女來了旺角這間新開的威達養生殿,坦白講,這間的裝修光新很多,座位也非常闊落,感覺更加舒服。識叫一定叫鴛鴦湯底,因為是收最貴的湯底價錢,非常公道吸引。值得留意,因為我們做了會員,所以鴨血可任加,值一定要有麻辣湯底。叫了炸響鈴,響鈴出奇大條,有些嚇親,但十分入味而且香脆,佩合湯底絕對一流。鴨舌出奇地好味,很入味而且也厚肉,不是間間火鍋店有,所以值得一試。炸芋頭也是,很厚很大條,一碟足夠四人食用,而且外香內軟,炸得非常好吃。水菜和金姑配合金姑很入味,喜歡吃菜朋友可以一試。但最後粉腸就不太夠粉,但整體都非常好味,男友和我的最愛❤️

水菜和金姑配合金姑很入味,喜歡吃菜朋友可以一試。

但最後粉腸就不太夠粉,但整體都非常好味,男友和我的最愛❤️
2019-09-06 535 瀏覽
見到個名就覺得好養生,食d熱氣野太多,過黎試下呢個養生鍋,同男朋友一起食,叫左酸菜白肉鍋底,入邊有鍋個寬粉,打邊爐好好食,好Q彈,越食越上癮,雖然係白肉,但係加左酸菜,湯底都變得好好飲,一d都唔覺膩,白肉沾醬之後食都好好食,再單叫個年糕片,perfect。
用餐優惠
試食活動
這已經是5月29日吃的一找回照片終於有發文的衝動~天啊~以每人398元來說其實滿不錯吃我當天是拼了2個湯底秘制薑母鴨鍋×酸菜白肉鍋薑母鴨夠薑而且沒想到鴨居然有這麽多一開始還想說應該只有2~3件鴨天啊~也太大方了,重點不是煲了很久的鴨鴨肉還是Q嫩可口好吃的酸菜白肉份量更足湯也比較好飲一點(((本人愛吃酸,確定沒懷孕唷)))配寛粉條很好吃鴨血Q彈滑滑沒臭味秋葵意外的煮熟了很好入口而且我覺得有點甜(不是故意打歌是真的)羊肉片不會很so霜降牛下次一定會再點真的很好吃未去到入口即化但牛香會逗留在口腔豆腐就普通盒裝豆腐但誰教我火鍋必吃豆腐調味料自己調有一點點中價位但和質素成正比所以照推不誤
這已經是5月29日吃的
一找回照片終於有發文的衝動~天啊~
以每人398元來說其實滿不錯吃
我當天是拼了2個湯底
秘制薑母鴨鍋×酸菜白肉鍋
薑母鴨夠薑而且沒想到鴨居然有這麽多
一開始還想說應該只有2~3件鴨
天啊~也太大方了,重點不是煲了很久的鴨
鴨肉還是Q嫩可口好吃的
酸菜白肉份量更足湯也比較好飲一點
(((本人愛吃酸,確定沒懷孕唷)))
配寛粉條很好吃
鴨血Q彈滑滑沒臭味
秋葵意外的煮熟了很好入口
而且我覺得有點甜(不是故意打歌是真的)
羊肉片不會很so

2019-05-29
  • 鴨血
  • 霜降肉眼肥牛
2019-08-26 471 瀏覽
今日同舊同事聚舊 黎左幾出名嘅養心殿 叫左舍鴛鴦鍋 一邊係麻辣湯底 一邊係美人鍋 首先湯底味道都調得唔錯 而且真才實料 咁我地另外嗌左雞排 餃子拼盤 肉丸拼盤 肥牛 等等嘅配菜 其實就叫得唔係太多 4個人加埋都要每人200幾蚊 感覺有少少貴 雖然真係幾好食 但係佢有其他細節位做得好一般 第一 就係我地坐嘅位置 好似比人發配邊疆咁 而且冷氣唔夠 有D熱 仲要張凳硬掘掘 坐到我pat pat痛  再加上店員嘅態度唔係特別好 有時解釋感覺都不太有耐性 所以總體感覺一般般啦~

2019-07-06
2019-08-26 361 瀏覽
呢日同左成大班朋友去咗養心殿食飯慶祝生日,我都係第一次食台式火鍋,所以本身都好期待!早一個星期我哋就已經book咗位啦,上到去佢都俾咗張大枱我哋,但係位置就坐得比較擠迫,而且個環境都好似唔係咁乾淨咁,不過我見網上啲人講到咁好味就算啦。嗰日我哋嗌左個桃膠美人鍋,其實個湯底嘅味道就唔錯嘅,不過逐樣續約配料咁嗌,價錢其實相當之貴。例如一碟手打嘅院都要成80幾蚊,但數量可能只有八粒咁樣。最貴嘅一定係佢嘅菜,70幾蚊只係得半棵菜左右,我覺得真係相當之唔抵呀。講返味道方面啦,見咁多人比好評佢以為會好好味,可能因為期望太高啦,食落我又唔覺得有咩咁好味,但係性價比來講我就覺得一啲都唔抵啦,我會寧願係屋企自己買材料打邊爐。嗰日其實我哋都唔算食咗好多嘢,但係買單時每人都要三百幾蚊,我諗都冇下次了。

2019-07-05
2019-08-26 318 瀏覽
又是到了朋友生日的時候了!我們前往養心殿,享用了養心殿尊貴的美人鍋!鍋內有烏雞及多種中式的名貴藥材,十分滋補。我們也點了多碟小菜,配合湯底,真的美味非常。這個湯底真的是充滿濃郁的烏雞味,而且其他藥材也配合得十分好。其他配料係新鮮手造的,看起來新鮮美味。看起來真的十分豐富。響玲都厚厚的,索了汁之後,真的十分多汁美味。肥牛都是特厚雪花肥牛,食落好味索哂肉汁。呢一間聽聞有時會有限時特價,十分抵食,大家不妨試試。

我們也點了多碟小菜,配合湯底,真的美味非常。

其他配料係新鮮手造的,看起來新鮮美味。

看起來真的十分豐富。

響玲都厚厚的,索了汁之後,真的十分多汁美味。

肥牛都是特厚雪花肥牛,食落好味索哂肉汁。

呢一間聽聞有時會有限時特價,十分抵食,大家不妨試試。
2019-07-25 690 瀏覽
一大班人最開心都係打邊爐 個個都食養心殿 我都唔執輸 試下先火鍋湯底揀左一邊做寧神養心鍋 另一邊叫左薑母鴨 湯底一上台已經好足料 薑母鴨會另附每人一個腐乳醬料 估唔到又幾夾 推薦必叫鴨血 鴨血吸收左湯底 入口無腥味 正👍🏻響鈴新鮮炸起 唔會有好重油益味一口牛就算煮耐左 肉質都唔會咬唔開 有牛肉味 烏冬好有咬口 鵝肝墨魚丸 好有驚喜 咬落好彈牙 里面鵝肝又唔會太搶味 鍾意食鵝肝人士可留意!自制水餃則不過不失 最後埋單 仲送紅豆沙 里面仲有芋圓架!