CHEF STAGE de Eddy Chu

妹妹前排返工返到要命, 襯佢忙完, 就搵個地方同佢食餐飯, Relax一下, 好友介紹了Chef Stage, 上網Search見到原來係由Chef Eddy主理, 幾年前已經聽過Chef Eddy - 西餐浪子呢個名, 一於今次去試下最初以為餐廳以西式 / 法國菜為主, 但原來同時結合日式、法式、中式配搭.艾廸乳鴿 - $98用上大廚名字來命名的菜式, 直覺話我知, 一定係在水準之上, 乳鴿外皮被輕輕油泡過, 咬開就係嫩滑的肉質, 還有微微的酒香味, 乳鴿肉的密度高, 能令乳鴿入味, 同時保持肉質水準又令外皮微脆, 絕對係心機菜式海膽蒜蓉包蒜蓉包本來就好難令人抗絕, 仲要係任何菜式都能夠配搭, 今次蒜蓉包的拍檔係海膽, 即時邪惡度倍增, 海膽好甜, 唔會有甘甘地的味道, 完全無得輸松露煮日本年糕 - $98我倆本來就好鍾意食年糕, 每次見到年糕的菜式都唔會放過, 當店員端上松露年糕時, 即時陣陣的松露香味撲鼻, 濃厚的松露白汁包圍著口感軟糯的年糕, 既易入口又令單調的年糕變得出色法式明爐原條每日鮮魚配鮑魚、帶子、鮮蝦、鮮蜆 - $388海鮮放在超濃郁的蕃茄🍅濃湯內, 蕃茄味同海鮮好夾

艾廸乳鴿 - $98
艾廸乳鴿

松露煮日本年糕 - $98
松露煮日本年糕

法式明爐原條每日鮮魚配鮑魚、帶子、鮮蝦、鮮蜆 - $388
法式明爐原條每日鮮魚配鮑魚、帶子、鮮蝦、鮮蜆

海鮮放在超濃郁的蕃茄🍅濃湯內, 蕃茄味同海鮮好夾, 令湯更甜更香, 我地除咗將海鮮食晒仲將湯全部飲晒, 整個配搭都超正

燒西班牙黑毛豬「肋條肉」- $178
燒西班牙黑毛豬「肋條肉」
黑毛豬😍係我的最愛, 肋條肉彈牙又富油脂, 外皮燒得又脆又香, 怕膩...唔驚...有新鮮菠蘿比你refresh
艾廸乳鴿
松露煮日本年糕
法式明爐原條每日鮮魚配鮑魚、帶子、鮮蝦、鮮蜆
燒西班牙黑毛豬「肋條肉」
  • 燒西班牙黑毛豬肋條肉