2018-08-24 898 瀏覽
早排約左成班跳舞同學仔去旺角食飯,為左可以有個玩得食得又傾得的地方,我們決定去揾間樓上Cafe。旺角出名夠樓上Cafe,係細選下,我們揀左位於金雞商場樓上的To-Gather Cafe。我們一行四人又餓又渴,見到任飲的Party餐已經心心眼,好岩諗住慢慢坐的大家!另外,派對餐除左有主食外,仲有沙律、大量的小食、甜品。本身都揀凱撒沙律,不過咁岩賣晒⋯所以我們就要左份日式芝麻醬田園沙律。沙律用了不同的沙律菜、青瓜、蕃茄仔都好新鮮,粟米及洋蔥都幾甜,整體都OK。小食拼盤共有六種小食,包括蜜糖雞翼、惹味咖哩角、泰式燒豬頸肉、粟米墨魚餅、吉烈珍寶蝦及蜜汁雞肉串。係咁多款小食中,我比較鍾意泰式豬頸肉。豬頸肉燒到岩岩好唔會太乾,不過如果每片豬頸肉再切厚少少會更香更有口感。想大讚的係不在鏡頭下的泰式醬汁,唔同一般Cafe或餐廳的橙色甜酸汁,呢到係用重青檸味的酸辣汁,點小食一流!身為薯條迷的我,無論返工定行街,時不時都會買薯條食。曾經食過某樓上Cafe的薯條,個餅焗到痴實又叉唔起的薯條令我一度懷疑樓上Cafe的薯條好極有限⋯⋯但呢間Cafe的薯條絶對無改錯名「無得輸芝士薯條」!芝士汁應該加了白汁,所以質

日式芝麻醬田園沙律

小食拼盤

身為薯條迷的我,無論返工定行街,時不時都會買薯條食。曾經食過某樓上Cafe的薯條,個餅焗到痴實又叉唔起的薯條令我一度懷疑樓上Cafe的薯條好極有限⋯⋯但呢間Cafe的薯條絶對無改錯名「無得輸芝士薯條」!芝士汁應該加了白汁,所以質地比較稀,但正正係因為咁,就算放係底的薯條都沾到芝士汁。芝士汁夠香,但唔會濟。薯條薯味唔係特別重,不過炸到外脆內軟,就算有芝士汁都無令到變軟。推介推介!
無得輸芝士薯條

小食仲包左一份芝士汁焗蔬菜⋯芝士汁夠味,而且仲有少許拉絲效果,都幾好食。
芝士汁焗蔬菜

3-9位以上可以選兩款主食,餐廳會以人數以準備份量。今次我們就揀了鮮茄焗招牌香茅豬扒飯及白汁香蒜蜆肉意粉。本身對豬扒飯無咩特別Expectation,不過食落有驚喜!茄汁唔會太酸,豬扒夠淋身,而且飯底用左蛋炒飯做飯底!真係唔錯!
鮮茄焗招牌香茅豬扒飯

白汁香蒜蜆肉意粉一上菜已經勁香蒜味!菇及蜆肉都幾多,意份都有咬口,OK!
白汁香蒜蜆肉意粉

食飽飽當然要玩Boardgame啦!Cafe有好多種不同種款的遊戲,當中有我好想玩的狼人牌,可惜我們得4個人玩唔到⋯⋯所以就轉玩大富翁!

另外一提呢到的遊戲都幾新淨,唔會太舊。

除左Party餐包的一口雪米糍外,大家仲可以以優惠價加$10要一份芝士蛋糕或咖啡朱古力慕絲蛋糕。今次我就揀左芝士蛋糕,食落都幾飽,女仔Share都唔錯。
芝士蛋糕

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)
無得輸芝士薯條
芝士汁焗蔬菜