2021-08-20 38 瀏覽
盆滿缽滿$78有胭脂蝦餃、鮑魚燒賣、紅菜頭餃同玫瑰包各2件。鮑魚燒賣大大粒,肉質爽滑好味,裡面有原隻鮑魚,增加咗唔少口感同鮮味。紅菜頭餃外皮爽口,裡面有冬菇、木耳、紅蘿蔔同紅菜頭,非常爽脆惹味。胭脂蝦餃外皮煙韌,原隻鮮蝦份量十足,味道都啱啱好。玫瑰包鬆軟,中間係蓮蓉餡,香甜可口。日鵝夜鵝$39個名夠晒創意,其實係黑白天鵝榴蓮酥。鵝頭係黑白二色嘅餅乾,維妙維肖。鵝身就係榴蓮酥,一上枱榴蓮香味已經撲鼻而來。食落外皮非常酥脆,裡面嘅榴蓮份量十足,香味更濃郁,軟滑香甜,鍾意食榴蓮嘅人唔可以錯過。三隻小豬$39造型非常精緻可愛嘅小豬流沙包,會令人唔捨得食。包好鬆軟,一咬開裡面鮮黃嘅流沙流晒出嚟,又香又甜。山竹陳皮牛肉球$24牛肉好嫩滑,完全唔會成口粉嘅感覺,馬蒂令口感更爽。大量嘅蔥令香味好濃,陳皮味都好出。趁熱食風味更佳。XO醬皇蒸鳳爪$26鳳爪蒸到好腍好入味,XO醬都好惹味。蜜汁叉燒腸粉$28腸粉望落油亮誘人,食落都好薄好滑,有芫荽嘅香味,叉燒豐富咗味道同口感,唔錯。
盆滿缽滿$78

日鵝夜鵝$39

三隻小豬$39

山竹陳皮牛肉球$24

XO醬皇蒸鳳爪$26
鳳爪蒸到好腍好入味,XO醬都好惹味。

蜜汁叉燒腸粉$28