2024-04-18 18 瀏覽
仔女返哂學,就係我同阿妹嘅 free time,我哋齊齊做咗港島人,一個住東,一個住南,所以揀銅鑼灣呢個中間位就最啱!今次就終於試到成日都好想試嘅 #鬼金棒 。一睇到呢個門面,就最易認到!好大支黃牙棒掛喺門口。食拉麵傳統嘅都係坐 bra 枱,好有日本 feel 呀。而門口呢個邊邊位,可以坐到3個人,未有人嗰陣我哋兩個坐,靜靜地吹下水都得!而鬼金棒出名係食麻辣拉麵,係有麻有辣,但唔食得辣又可以叫走辣少麻,或者走麻辣一樣得!可以照顧唔同口味嘅朋友仔。呢碗係 #味玉辣麻味噌拉麵 (走麻走辣),我係怕辣人士,所以就食味噌湯底。佢舊叉燒超超超超正,女仔食份量剛剛好!而呢碗就係 #炒豆芽辣麻味噌拉麵 (走麻少辣),阿妹就話少辣都唔算太辣。鍾意食豆芽嘅阿妹都話超級正!味噌個湯底好夠濃呀。食拉麵飲汽水最夾,食到辣辣地真係要飲汽水衝擊一下。總結:可以迎合唔同朋友鍾意食辣同唔食辣嘅口味,最重要係大家食得開心,我同阿妹都唔洗趕頭趕命,慢慢嘆。

一睇到呢個門面,就最易認到!好大支黃牙棒掛喺門口。

食拉麵傳統嘅都係坐 bra 枱,好有日本 feel 呀。

佢舊叉燒超超超超正,女仔食份量剛剛好!

鍾意食豆芽嘅阿妹都話超級正!

味噌個湯底好夠濃呀。

食拉麵飲汽水最夾,食到辣辣地真係要飲汽水衝擊一下。

2024-04-11
  • 味玉辣麻味噌拉麵