同班朋友好耐冇見,想大家坐埋一齊傾下計食下飯,同埋想玩下board game,有個朋友介紹話之前黎過呢間cafe覺得唔錯,所以今次一於試下。我們大概7點到cafe,cafe不算很大,大概可以接8枱客左右,沒有想過會full哂!cafe除了有電視可以睇,仲有很多不同的boardgame可以玩,岩哂我地!而且冇諗過cafe都會有不少小朋友黎到,我諗可能係佢地仲未放完假吧!跟朋友坐低後看過餐牌,揀選了party set,因為根據過往經驗,食party set係抵食過散叫的。而且party set飲品可以任飲,唔怕飲完一杯再口渴!荔枝紅茶、熱蜂蜜綠茶,party set飲品係一jar jar的,飲完可請店員再refill!田園沙律配日式芝麻醬,這款沙律除了有沙律菜,還有粟米粒、青瓜及車厘茄,所有蔬果都夠新鮮,芝麻醬也足夠食完整個沙律!無得輸芝士薯條,呢個芝士薯條有淡淡的芝士味,薯條用上粗薯條,上菜時熱辣辣,很香口。吉列珍寶蝦、粟米墨魚餅、蜜糖雞翼、咖喱角,這幾款小食好似拼盤咁上,吉列珍寶蝦不會炸得過火,蝦都有少少爽口。咖喱角炸得剛剛好,蜜糖雞翼如果蜜糖可以再多一點就好了!蜜汁雞肉串、泰式豬頸肉

田園沙律
無得輸芝士薯條

吉列珍寶蝦、粟米墨魚餅、咖喱角、蜜糖雞翼

蜜汁雞肉串、泰式豬頸肉
蜜汁雞肉串、泰式豬頸肉,雞肉串個醬汁味道唔錯,豬頸肉有泰式的醬汁可以點,酸酸辣辣。
芝士汁焗蔬菜
芝士焗蔬菜,主要係西蘭花,還有一些小甘筍及粟米粒,芝士焗得剛剛好,味道不會偏咸!
卡邦尼煙肉扭扭粉
主菜可揀兩款,其中一款揀選了卡邦尼煙肉扭扭粉,店員表示這款都多人揀,除了有煙肉外,還有蘑菇,味道唔會好似出面餐廳果D卞邦尼咁咸,亦唔會食到好漏,係一個不錯的選擇。

黑松露海鮮意大利飯
黑松露海鮮意大利飯,海鮮包括有蝦、青口、魷魚及蜆肉,個飯唔算係好cream,所以都唔會太漏,有淡淡的黑松露味!
雪米糍
最後還有雪米糍做甜品

總括黎講,每人$170左右,都唔算好貴,傾得滿足、玩得滿足、食得滿足的一個晚上!
2019-02-11