餐廳: 宜家家居餐廳及咖啡室
資訊:

2020-07-05 569 瀏覽
星期六11:30am到場醫吓肚由於時間尚早,店同立食區都冇咩人叫咗啲新嘢試試左上、右下:黑糖珍珠奶茶新地,$13@左下:炸蝦餅拼雞醬$13/3pcs>>>>>呢個唔錯,係有蝦喺入面,幾爽口右上:蔬菜薯餅($8)>>>>呢個就唔係新嘢由於是珍珠控,所以一路都想試佢新出個黑糖珍珠奶茶新地$13唔算大杯,雪糕份量似麥麥嘅新地杯食落有陣超級甜嘅奶茶味茶味雖然有,但同時亦有陣砂糖嘅死甜味冇咩層次另一方面,我覺得唔係咁好係食呢個雪糕要同時間鬥快因為半分鐘已經速溶我就唔鐘意食溶得咁快嘅雪糕變成奶水咁雖然我已經一口接一口食唔停到最後都係輸比時間珍珠唔太煙un,甜到入心或者叫入味啦尚可接受$13就唔太值可一試,唔會翻兜

叫咗啲新嘢試試
左上、右下:黑糖珍珠奶茶新地,$13@
右上:蔬菜薯餅($8)>>>>呢個就唔係新嘢

由於是珍珠控,所以一路都想試佢新出個黑糖珍珠奶茶新地
黑糖珍珠奶茶新地

$13唔算大杯,雪糕份量似麥麥嘅新地杯
食落有陣超級甜嘅奶茶味
茶味雖然有,但同時亦有陣砂糖嘅死甜味
冇咩層次

另一方面,我覺得唔係咁好係
食呢個雪糕要同時間鬥快
黑糖珍珠奶茶新地

因為半分鐘已經速溶
我就唔鐘意食溶得咁快嘅雪糕
變成奶水咁
雖然我已經一口接一口食唔停
到最後都係輸比時間

珍珠唔太煙un,甜到入心
或者叫入味啦
尚可接受