2023-08-30 601 瀏覽
呢餐飯可以用"難受"去形容未講到食物同服務同環境, 呢餐飯出現左2隻曱甴已經令我好後悔簡左呢間餐廳做慶生飯..(仲要係我力推的)呢個就係唯一食得曬嘅野, 可惜無咩膏, 好細隻滿滿嘅臭油味, 呢個最後食淨左好多打包走, 諗住返屋企煮一煮再試下, 但都拯救唔到佢睇到張相又記起啲炸醬嘅苦味, 加埋啲濕到似「飯糕」嘅飯, 清清淡淡嘅人蔘雞湯...我地真係好努力, 但都係食淨左咁多, 浪費食物。一開始我地一行三人入到餐廳, 佢就想安排我地全張會頂頭+頂背脊嘅出餐位, 其實見仲有3張吉檯, 但佢一黎就話唔可以坐。但我地坐低左之後真係被頂左背幾次(未開始落單), 仲要未滿座都已經坐得咁唔舒服, 就再禮貌問下店員可否調位。佢地就講一大堆野, 又話有限時, 又話我地3個人唔坐得4人檯,  但最後有第二位店員出黎話ok ah你地可以坐第2張檯~ (點知個位仲要有曱甴)其實我都明白餐廳想做大檯客, 我平時都好少要調位, 但係出餐正正喺頭頂, 仲會出熱鍋, 真係唔想食得咁緊張吖估唔到事隔一年黎食嘅味道會差咁遠, 同屋企人都好失望
呢餐飯可以用"難受"去形容

呢個就係唯一食得曬嘅野, 可惜無咩膏, 好細隻
醬油蟹

韓式米腸
人蔘雞湯+炸醬(炒粉絲)餐
我地真係好努力, 但都係食淨左咁多, 浪費食物。
人蔘雞湯+炸醬餐

估唔到事隔一年黎食嘅味道會差咁遠, 同屋企人都好失望
生日