2019-07-31 147 瀏覽
自從五月Last day後,間中都有同舊同事喺whatsapp吹吹水😆但係就冇得再聽佢地嘅笑聲喇,有時都幾懷念😌上星期終於約到佢地出嚟食飯,笑足幾粒鐘,牙骹都軟埋👭👭仲有同佢地食飯嘅指定動作—相機食先📷同事話點都要叫 #扎肉蒸粉包🤣又真係冇介紹錯喎,入面啲料嘅調味偏咸,但係夾埋外層粉包就剛剛好👍🏻可惜下面塊蝦片俾啲水蒸氣搞到淋左,如果唔係就超正喇😬跟住到超吸睛嘅 #超載椰青焗飯👀附近幾檯都有叫,上檯嗰下真係嘩嘩聲😆因為好澎湃‼️想分飯都無從入手,掂一掂都跌落檯😂 面頭係大量嘅椰漿,入面有好多海鮮粒粒,不過味道真心唔夾⋯太甜喇🤦🏻‍♀️如果配芒果就正常好多接住落嚟就有 #牛油雞翼,上檯時新鮮炸起,熱氣度爆標‼️不過叫得炸嘢都預左啦😂食落口都幾香脆嘅,肉都好嫩👍🏻但係就冇乜味😬 我諗可能因為平時食開蒜蓉牛油雞翼,呢個淨係得牛油唔夠濃味⋯某同事成日午餐都會叫雞⋯飯😂 為左佢,我地都幫佢叫左 #去骨海南雞(半隻)😆呢個比起我想像中好食喎,肉嫩皮有雞味🤣份量足之餘仲有好多椰菜墊底,即刻感覺健康好多😂為左均衡飲食,我地仲叫埋 #蒜蓉炒椰菜苗😂油到爆,啲苗又好硬😂早知啲雞有咁多菜墊底嘅話,呢個完全可以慳返

扎肉蒸粉包

超載椰青焗飯

牛油雞翼

去骨海南雞(半隻)

蒜蓉炒椰菜苗

為左均衡飲食,我地仲叫埋 #蒜蓉炒椰菜苗😂油到爆,啲苗又好硬😂早知啲雞有咁多菜墊底嘅話,呢個完全可以慳返😂
青檸梳打
椰汁綠豆冰

至於飲品方面,我地叫左 #咸檸梳打、#青檸梳打 同 #椰汁綠豆冰🤣兩款梳打都係配無糖嘅梳打水👍🏻正正子😂我就貪得意試左椰汁綠豆冰,淨係飲到椰汁味😅綠豆太細粒又唔起沙,好難融入到😂汁還汁,豆還豆咁😂同埋枝飲管太窄,塞哂啲豆係度,勁難啜

好彩有靚女用Openrice訂定位,有得九折😃呢餐四個人食,都只係$597,算係可接受啦
2019-07-25
扎肉蒸粉包
去骨海南雞(半隻)
青檸梳打