我哋又喺旺角覓食😀自從上兩次都係打邊爐我哋今次終於試吓啲唔同嘅嘢💁🏻‍♂️🙉Foodie推介左一間好似都幾出名嘅吉列牛餐廳💁🏻‍♂️因為又唔係太貴嘅關係🙈咁所以我哋就去嗰度試一試啦😀咁佢哋一個二人套餐包一個吉列牛扒嘅定食同埋一個忌廉咖喱烏冬只不過係$250左右😀算係可以接受嘅價錢🤭首先講一講個吉列牛定食先啦🤪間餐廳呢佢會將三成熟嘅吉列牛放上餐枱度然後提供一個石板俾你去加熱佢嘅😀所以你想食生定係熟啲就任君選擇😌頭幾次呢我哋都係試咗比較生既吉列牛啦🙈雖然佢比較難咬開😀但係佢嘅牛肉味都幾出而且係食落去有一浸油香🤭咁之後我哋又試吓比較熟啦😀今次就比較軟熟同埋容易咬開🐣兩個生熟嘅程度我都鍾意嘅都各有佢哋嘅優勝之處🥰咁其實我都幾鍾意個定食嘅不過個價錢都唔平呀所以都係可能好耐先食一次都接受到👀然後我哋又試咗個忌廉咖喱烏冬😀呢個烏冬去上面係有一層好厚嘅忌廉🤣等你可以將佢同咖喱烏冬融合埋一齊🙈令到佢嘅口感比較柔滑啦而且食落去呢係好Creamy😀我都幾鍾意嘅不過就感覺有少少heavy🤪同埋我寫覺得佢嘅配料啦就比較少啲牛肉都係得嗰幾舊😀只不過呢一個配搭就真係幾新鮮所以我都覺得唔錯🤭總括依然呢間餐廳出名嘅嘢我都試過啦😈咁我覺得都可以去一去試一試🙉不過係咪去到好好食呢又未到過一個地步啦😂所以我覺得試過一次都已經足夠💁🏻‍♂️而且個感覺都唔會話好差嘅🤪
吉列牛定食
忌廉咖喱烏冬