2023-10-27 329 瀏覽
同fd行完山,返落西貢食飯,西貢出名多特色餐廳/cafe, 一早睇中呢間餐廳,幾乎每款食物都可選自家製果醬,我地就試左不同口味~我們點了:All Day breakfast 配桂花雪梨醬Egg Benedict 配芒果荷蘭汁果醬雞翼(玫瑰蘋果醬)果醬雪糕窩夫(日本水蜜桃醬)飲品點了:特調果醬綠茶-丁香香橙特調果醬梳打-熱帶風情/士多啤梨/玫瑰蘋果All Day Breakfast, 十分豐富,尤其欣賞一片煙肉,並非加工食物的煙肉,而是一塊豬腩肉,但完全唔肥,好有心思嘅配搭。Egg Benedict 配芒果荷蘭汁,做到流心蛋效果,醬汁味道酸甜配上煙三文魚剛剛好~果醬雞翼(玫瑰蘋果醬),正常發揮,不是太突出,如果可以雞翼可以烤多d, 做到BBQ 香口會更好食~果醬雪糕窩夫(日本水蜜桃醬), 整體感覺好多水果,好滿足,而且好喜歡這個期間限定果醬,配甜品一流。飲品方面,個人都係比較鍾意果醬配綠茶,水果香甜配上茶味,解渴消膩。而梳打系列會比較清爽,各有所好。下次再試埋其他果醬~ 當然最欣賞呢間餐廳「絕膠」「走塑」,真係要多多幫襯👍🏻希望愈來愈多餐廳做到愛地球❤️🌍

我們點了:
All Day breakfast 配桂花雪梨醬
Egg Benedict 配芒果荷蘭汁
果醬雞翼(玫瑰蘋果醬)
果醬雪糕窩夫(日本水蜜桃醬)

飲品點了:
特調果醬綠茶-丁香香橙
特調果醬梳打-熱帶風情/士多啤梨/玫瑰蘋果

下次再試埋其他果醬~

• All  Day Breakfast