2018-09-20 186 瀏覽
今日去左佐敦既國貨公司陪朋友買些冷門既中式樂器,買下買下都到晚飯時間了,一出來行過少少就見到七福神門口既廣告,就一於入去試下.入到去首先睇下個Menu,估不到有幾多野揀,刺身,壽司,丼飯,炸物,小菜,甜品....應有盡有,我地就叫左啲鍾意食既來試下.刺身併盤好大個,款款都是新鮮厚切.正所謂一件開兩件,抵食夾大件.海膽有半版咁多,入口即溶,讚好三文魚腩(五切)一樣係厚切,十分肥美,三文魚控不二之選海膽軍艦脆脆既紫菜加上一樣入口即溶既海膽,配合得很好炙五味非常香口,塊刺身很長,估不到壽司一樣咁大件特盛海鰻丼又是塊塊厚切,目測差不多有整條鰻魚.饅魚汁不錯,不太甜又不太咸的嚴選串燒五品盛熱辣辣拎出來,款款香口燒得剛剛好富士蘋果雪葩最後因太飽,只叫左一個甜品大家分享.很有特色,用左原個蘋果雪凍來整.有得食,有營養!

三文魚腩(五切)
一樣係厚切,十分肥美,三文魚控不二之選

海膽軍艦
脆脆既紫菜加上一樣入口即溶既海膽,配合得很好

炙五味
非常香口,塊刺身很長,估不到壽司一樣咁大件

嚴選串燒五品盛
熱辣辣拎出來,款款香口燒得剛剛好

2018-09-09