2018-12-15 663 瀏覽
呢間店之前叫請坐,好評多,以前去台灣冇食過滷肉飯,好想知道地道嘅滷肉飯係咩味,呢間店由台灣人煮食材,感覺應該地道吧,所以一直想去吃。今日十二點多就到,店內都坐滿人,好彩好快到我哋兩個。滷肉飯嘅豬肉帶點肥肉,有啲豬皮,唔係普通嘅肉碎,有口感,又唔會好老,好味啊!原味蛋餅表面嘅麵皮甜甜地,入面就係普通雞蛋戰成嘅蛋卷,好似家庭式咁,一般但比較健康吧。外省牛肉麵(半筋半肉)對於唔食得辣嘅人來講係見辣,會食到流鼻水,牛筋牛肉都幾滑,鍾意食辣嘅人應該覺得好味,唔鍾意食辣就會覺得辣嗰種味蓋過牛肉嘅味。白玉苦瓜炒小魚乾比較鹹和多油,本身唔係咁鍾意食苦瓜,諗住熱氣先點,味道普通,不會想再點。整體來講,係好家庭式嘅台灣地道菜,價錢都唔會好貴,又唔使加一,值得去試試吃喔!

今日十二點多就到,店內都坐滿人,好彩好快到我哋兩個。

滷肉飯

原味蛋餅

外省牛肉麵(半筋半肉)

白玉苦瓜炒魚乾

2018-12-15