2019-03-26 65 瀏覽
去過台灣咁多次,次次都好想試下麻辣火鍋,可惜次次都因行程問題吃不到😣果日路過旺角,見到原來台灣名店係香港開左新分店😍😍即刻拉左男友入去試下。呢間火鍋店裝修比較高級,天花掛滿燈籠,好靚!另外仲貼心地準備圍巾比客人,咁就唔洗怕整污糟件衫啦😆呢度有自助調料區,每位收費$20。特別係有提供蒜苗,聽講台灣人就係用蒜苗加麻辣火鍋湯底就當沾醬,不過我試完覺得唔啱我口味😆鍋底選擇唔算多,我地揀左🎈招牌夫妻鍋$188,就是一邊麻辣火鍋,一邊酸菜白肉鍋。麻辣火鍋味道同四川不同,藥材味較多,不會太麻。內裏已有凍豆腐同鴨血,鴨血好嫩好入味,超正🤤酸菜白肉鍋湯底甜甜地,不會太酸。酸菜比較爽脆,不會太濃味,同酸菜魚的酸菜完全兩件事,推薦大家試下。另外鍋底內都已經有大量白肉,感覺好抵食😃👍🏻🎈手切牛小排(小)$238估唔到小份既份量已經咁多,完全係其他火鍋店既大份!!!牛小排非常新鮮,牛味濃,而且肉質好柔軟,大推!!!🎈桶蠔$198我第一次食咁大既蠔😦每隻都好似碗咁大,而且煮完都唔會縮水🤩超級肥美鮮甜!圍返先$40蚊隻真係好值得👍🏻🎈鮑魚$58只要讚好ig就會可以優惠價換購$68蚊龍蝦或者$58蚊四隻鮑魚。鮑魚品質

呢度有自助調料區,每位收費$20。

🎈手切牛小排(小)$238
手切牛小排

🎈桶蠔$198

🎈鮑魚$58
只要讚好ig就會可以優惠價換購$68蚊龍蝦或者$58蚊四隻鮑魚。鮑魚品質一般,不過呢個價錢算係咁

🎈娃娃菜$48
大概有半顆咁大....好多食唔曬

🎈御翠烏龍珍珠奶茶$28
呢度既飲料選擇好多,有唔同款式既珍珠奶茶,益力多沙冰,西瓜沙冰,酒,各款果茶全部都有!我地揀呢個御翠烏龍珍珠奶茶味道正常比較淡,但當然唔可以同手搖店既比較啦。。。

最後仲送左地瓜糖水,蕃薯好粉好甜,正呀!呢度雖然就咁睇價錢好似比較貴,但係每碟都好大份,而且食材又新鮮高質!都值得一試~❤️

手切牛小排