呢間台灣o野之前舊鋪o個陣我食過的,而家佢o係附近開番間新,又o黎幫襯下。o個陣基本上無得堂食,而新鋪就有得坐低慢慢嘆。可以即時食到食材最新鮮o既狀態,梗係更好啦!套餐有住多樣精選美食,我點o既呢個3 號餐($55),先有一碗綜合丸湯。精緻o既碗具盛載住花枝丸同香菇貢丸,前者起膠度足夠,後者結實彈牙。熱騰騰o既湯底用上香茅同西芹去熬製,再伴以麻油,好重香料o既味道,佐以肉丸一齊食,一昧台灣風味。跟餐配上細魯肉飯,唔夠食的話可加$8 轉大飯,不過我諗住留番d quota 叫個小食甜品,所以無加到。一般o既魯肉飯都會比較肥膩,而呢道瘦肉o既proportion 則唔少。不過佢唔會話因此好乾身o既,因為肉汁幾多,同埋佢加埋豆卜切絲一齊滷,能夠達到吸汁o既效果,咁個飯就更加惹味啦!當然唔少得仲有隻糖心蛋,凍凍的,很好吃。餐飲default 係古早冬瓜茶,呢個冬瓜茶自從有一次朋友請過我飲天x 茗茶後,我從此就愛上了!非常之清甜,而且係自然o既甘香,唔經人工添加o既o個種味道,特別幽雅~最後加叫o左一份冰烤地瓜($20),佢標明用上台農57 號o既出品,我諗應該係質素很好o既意思了吧。好好奇乜o野

招牌套餐3 號 ($55)
綜合丸湯

魯肉飯

糖心蛋
古早冬瓜茶

最後加叫o左一份冰烤地瓜($20),佢標明用上台農57 號o既出品,我諗應該係質素很好o既意思了吧。好好奇乜o野叫「冰烤」,點樣又冷又熱呢﹖佢一早就上o左檯,因為真係frozen 的,你食完餐飯就o岩o岩好可以食。聞落有股薑或者青草o既泥土青香,食落口感似雪葩,味道好特別,番薯o既甜中亦帶一點檸檬酸,呢個好值得試下!
冰烤地瓜 ($20)
冰烤地瓜
糖心蛋
古早冬瓜茶
冰烤地瓜 ($20)