2023-09-08 55 瀏覽
平時我哋都好少在外面餐廳同食肆食火鍋,因為中式打邊爐通常要叫好多食物,亦都要好多人一齊先食。今日放學經過呢間8鍋臭臭鍋好似幾得意,就算一個人都可以☺️仲有好多唔同味道的鍋選擇。細佬就揀咗芝士牛奶鍋,有娃娃菜,日本南瓜,豆皮蝦捲,香菇貢丸,麻吉燒,沙白,香菇,蟹柳,金針菇,炸枝竹,鳴門卷,雞蛋,王子麵(半個),芝士片,蛋餃,黃金魚籽球。一個鍋內有十多種的食物,真係好豐富,好滿足。芝士味好濃,好適合小朋友食。這個芝士牛奶鍋和蕃茄白豚鍋是比較適合小朋友的。 有時家長想食辣,又要遷就小朋友不可以食麻辣火鍋,我覺得這個一人一鍋的台灣火鍋做法非常好,因為可以滿足每個人的口味。另外,肥牛片是芝士牛奶鍋已包的,我哋還可單點不同的食物,如麻吉燒、豆皮蝦捲及白豚肉片。🌟金桔檸檬綠茶酸酸甜甜又有綠茶味,食火鍋就最啱啦。🌟 巨峰提子梳打香甜的巨峰提子梳打好解渴,如果食辣嘅時候會真係好好飲。🌟士林麻辣臭豆腐麻辣又香又惹味,配合臭豆腐絕對係小食嘅好選擇🤤

🌟金桔檸檬綠茶
酸酸甜甜又有綠茶味,食火鍋就最啱啦。

🌟 巨峰提子梳打
香甜的巨峰提子梳打好解渴,如果食辣嘅時候會真係好好飲。

🌟士林麻辣臭豆腐
麻辣又香又惹味,配合臭豆腐絕對係小食嘅好選擇🤤
2023-09-05