2024-04-16 122 瀏覽
又同朋友黎九龍城覓食🤣6點幾食雖然有點不遲也不早 但見唔少人街坊熟客會黎外賣 有口碑嘅茶記喲。。。🦔✢ 炭火叉燒炒滑蛋飯 $98友人都對佢啲叉燒讚不絕口😋好不吝嗇嘅份量 帶點炭香味係精華 加埋滑蛋連為一體好正 再加點鼓油係點綴😚✢ 沙嗲牛肉出前一丁 $48前排先同呢個frd討論緊唔係公仔麵都可以亂食🤓「沙嗲牛丁」係絕配 但我要先有質素的!聯發用嘅北海道產出前一丁麵質係耐咗都咁有彈性 加埋超濃嘅沙嗲牛湯底 可以encore的! ✢ Affogato $38最跟得上潮流嘅聯發😎連cafe應有嘅雪糕咖啡都做埋得唔得架 嗰shot又真係ok喎!不愧係比較香醇嘅哥倫比亞、蘇門答臘豆 毫不遜色嘅espresso照車落杯球雪糕 只不過杯具換咗係茶餐廳👍🏿👍🏿 ✢ 炸餐肉條配蛋黃醬 $32唔驚熱氣真係可以一試🤭配糖係最精明食法 昇華咗嘅餐肉條 不過嫌今次炸得有點過火

。。。🦔

✢ 炭火叉燒炒滑蛋飯 $98