第三站

Station 3 Cafe
2019-12-23 378 瀏覽
上網睇到呢間樓上cafe好似唔錯咁,就book左同朋友去食。老實講,一路搭lift上去,因為同棟大廈多數都係督波,打麻雀既地方,所以我都有少少卻步,會覺得係呢啲大廈既食店究竟得唔得架。。。上到去,第一個感覺係佢啲裝飾幾靚!同搭lift經過既地方完全唔同,而且間隔都幾好,好多大梳化位,感覺上幾有私人空間。而且又有好多卡game比人任玩。雖然見到有dinner set但因為我同朋友都細食,所以就叫左一個set加兩個小食再額外加多個飲品。沙律菜新鮮!肉丸幾好食,比較紮實,唔似落左好多粉個啲丸。個醬汁都正,連腌尖既朋友都話佢幾夠味,不過就辣左啲。我就覺得辣度岩岩好,不過可以落多少少鹽。薯條用粗薯條,不過略嫌唔夠脆身,反而魚手指好脆身,入面既魚肉又軟嫩,好食。墨西哥雞翼。我叫左之後先有啲後悔,因為睇個名都估到個味應該同意粉差唔多。。。早知叫蜜糖雞翼啦!朋友點左棒子咖啡,我就叫左花茶小天使。咖啡還好,我試左一啖,對我黎講有啲甜。我既花茶好香既檸檬草味,其他花味相對比較淡少少,應該要焗耐啲先得。最後既蛋糕正常發揮,藍莓夠味,芝士都唔會太膩,不過餅底硬左少少。雖然我地唔係叫好多野,但係因為細食既關係,

沙律菜新鮮!

墨西哥香辣肉丸燴意粉

魚手指拼薯條

墨西哥雞翼

棒子咖啡

小天使

雖然我地唔係叫好多野,但係因為細食既關係,意粉都食淨一半。。。但係佢個汁又幾好食,我又唔想浪費食物,最後都係問店員拎左個盒打包做lunch哈哈。

而且雖然佢定價稍貴,但係無限時,無睇錯好似繁忙時間每三個鐘每人最低消費一杯飲品,都真係幾抵玩。
2019-12-22
墨西哥香辣肉丸燴意粉