餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

只屬於香港的「築地」🐟 --- 心血來潮事件簿(17)🤤本尊一直以來都未去過日本築地食野,於是難得就黎依間試下,真係好彩有訂位,事關本尊同朋友一入去就聽到Full booking真係嚇左一跳😱推薦‼️我地先叫左個板燒香蒜牛舌,甜甜的燒汁配搭牛舌就最好不過,加上牛舌食落好有口感,好值得一試👍之後我地叫左北海道忌廉肉餅,原本以為會食落好膩,但係事實又唔係,肉餅鬆軟可口,可惜忌廉可能融入左落去,個味唔係太帶出🤔之後我地都點左個日本芝士年糕,依款唔係流心,不過食落都好有口感推薦‼️冷食方面,我地先點左依個海之逸魚生丼,賣相好睇之餘,魚嘅貿素都相當唔錯,係值得推薦嘅另一道菜‼️推薦‼️壽司方面我地叫左個好特別嘅三文魚叫18禁🔞三文魚😀聽過名都過癮😂其實佢係一歀勁辣壽司😂想挑戰嘅朋友絕對要一試😎壽司方面我地都有叫左三文魚三味壽司同埋火炙芝士玉子,一次想試三樣嘅朋友就最好不過😂之後我地都叫左個牛油果軟殼蟹卷食落都幾有口感😎推薦‼️最後見到佢依到有一個一人套餐嘅素食壽司,賣相好精緻,壽司嘅味道都有不同,而且仲好好食👍依到好難一次過解釋,所以都係留返俾大家一一品嚐😎甜品方面我地就叫左黑芝麻雪糕同豆腐雪糕,個豆腐雪
只屬於香港的「築地」🐟 --- 心血來潮事件簿(17)🤤

板燒香蒜牛舌

北海道忌廉肉餅

日式芝士年糕

海之逸魚生丼

18禁三文魚壽司

三文魚三味($38) &  火炙芝士玉子($30)

之後我地都叫左個牛油果軟殼蟹卷食落都幾有口感😎
牛油果軟殻蟹卷

一人素菜套餐

甜品方面我地就叫左黑芝麻雪糕同豆腐雪糕,個豆腐雪糕好有豆腐味,好正宗!
豆腐雪糕($12)  &  黑芝麻雪糕($12)

今日就介紹咁多😎希望下次再有機會,再介紹多D俾大家啦😎😎多啦😻

2018-08-06
板燒香蒜牛舌
海之逸魚生丼
18禁三文魚壽司
一人素菜套餐
豆腐雪糕($12)  &  黑芝麻雪糕($12)
  • 18禁三文魚
  • 一人素食套餐