REFLECT Restaurant & Bar

私心推介的聚會好地方(꜆꜄꜆˙꒳˙)꜆꜄꜆‼️去完會想再去的新開墨西哥料理 🇲🇽朋友人生一次都未食過墨西哥菜😳一齊去呢間旺角新開樓上墨西哥 x 西式fushion餐廳試試✼••┈┈┈••環境••┈┈┈••✼🔍【型格酒櫃 x Wasabi Cocktail🤯❓️❗️】平日夜晚18:30左右去到竟然幾乎滿場,店員就比我地坐酒吧位🍸高凳都軟坐得舒服,加上有得睇住店員整左成晚特飲😎🔍搞到好心動想全部叫一次(去完我地都覺得坐酒吧位最jeng🤤💕)🔍【鏡面的藝術】可能因為店名叫Reflect(反射),環境有好多玻璃增加空間感🐶,門口的透明logo牆已經非常打卡🤣實際樓底高度不是驚人,但橙色的酒櫃善用鏡面藝術🍸,將logo同酒櫃“反射”出另一半,變得好似置身於藝術館😳,おしゃれ✨️牆身冷色水泥風夠打卡,暖色燈光4人座位多,加分位係和同類餐廳比不❗️會❗️暗🔛✼••┈┈┈••••┈┈┈••✼🔍【食物值得encore】餐牌上沙律,意粉,肉類主菜,墨西哥小食,特色墨西哥菜到有12款Cocktail和無酒精Mocktail特飲都有提供('ω')💓 Reflect招牌沙律 $118#kurin沙律地圖(沙律菜、牛油果、烚

✼••┈┈┈••環境••┈┈┈••✼

🔍【鏡面的藝術】

✼••┈┈┈••••┈┈┈••✼
🔍【食物值得encore】

Reflect招牌沙律

💓 Reflect招牌沙律 $118
#kurin沙律地圖
(沙律菜、牛油果、烚蛋、藜麥、番茄、石榴)
沙律人當然要試試個沙律🥸擺盤精美可以打卡,醬汁係甜醋,酸中帶甜容易入口🤤牛油果同沙律菜都新鮮🥑,配上纖維高的三色藜麥,雞蛋係流心蛋加分🤭✨️份量我食完都飽啦 推介

🌮 Fajitas 墨西哥雞肉烤肉 $208
(炒洋蔥甜椒、熱玉米餅、牛油果醬🥑、莎莎醬🍅、酸忌廉)
只有一個字,讚🤣👍我同朋友都唔食辣,就叫Fajitas自己整✌🏻。店員會提供軟玉餅皮,同3款墨西哥醬自行配搭。雞肉烤肉熱辣辣而且好大份,三色椒焦糖洋蔥全熟特顯鮮甜🌈 。調味食得出是正宗墨西哥特色之餘,並沒有太重口味,雞肉份量足料夠軟💗

提醒店裏面tacos係脆皮tacos,作為軟皮派的話推介叫Fajitas(*¯︶¯*)

自家法式鳥結糖冰糕

🍴 自家法式鳥結糖冰糕 $98
本來打算保守d叫tiramisu,最後叫呢款自家製特色甜品覺得係正確選擇(*/ω\*)巨型鳥結糖裏面有提子乾🫒杏脯 杏仁,鳥結糖部分軟軟的然而不會太甜,天然的感覺不會口渴🍓✨️(當日有人慶祝生日,餐廳會點爆炸蠟燭❗️)

🍸Fresco Kiss $78 (青瓜檸檬)
Fresco Kiss

🍸Fuzzy Fuzzy $78 (荔枝)
Fuzzy Fuzzy

無酒精的Mocktail同Cocktail共12款✨️
朋友的清新荔枝Fuzzy Fuzzy,可以話係當晚最人氣💕 Fresco Kiss則是夏日必點🐶青瓜配上清爽檸檬🍋,酸酸甜甜真係my cup of mocktail🤭

餐廳更加有wasabi同蛋白🥚cocktail夠晒特色🤣我地見住店員搖足全晚,認真裝飾每一杯特飲,過程好治癒٩۹(๑•̀ω•́ ๑)۶🧡

✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼
📍REFLECT Restaurant & Bar
旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓

食物:5/5 🌮
環境:5/5 ✨️ (店員全部勁nice)
聚會好去處:5/5 👩‍❤️‍👩
整體:💗💗💗💗💗 4.8/5 ₍ᐢ⑅•ᴗ•⑅ᐢ₎♡

墨西哥菜正宗選擇多,環境夠寬敞,唔會暗🤙🏻
Bar檯睇調酒都好舒服🧒
重點係:距離D3出口地鐵站先30秒😝夠方便夏天唔怕熱 絕對有得encore!!🍹

Reflect招牌沙律
Fresco Kiss