2022-06-18 150 瀏覽
我又來呢間有著好多熊仔而且好和諧感覺的親子餐廳了😂😂繼上次去左將軍澳分店,今次黎九龍灣呢間我覺得更有驚喜,相對將軍澳分店黎講,九龍灣既佔地更大,坐位之間既間隔會較大,而且呢間有熊仔主題房,熊仔主題房應該係可以預約黎做生日派對房(呢個要再問問店家,因為我見到有happy birthday 橫幅,應該係之前開過生日派對?😉),仲有兒童玩耍的地方,而且九龍灣店既熊仔相對更多,更吸引我可以周圍打卡影熊仔😍😍😍甘岩今晚吾算好多人,我就周圍去打卡熊仔,可惜我無小朋友,吾係既話佢地可能係到玩到吾捨得走😂😂不得不讚下,店員們同店長(應該是)都好友善,佢地都會以友善既態度服務我地,以及好好甘問下我地岩吾岩食,野食可吾可以,加上同場有不少一家大細黎食飯,相對黎講地下會有比較多食物,店員們都會好有耐性去處理,加上可見佢地對小朋友都好友善,比我既感覺好和諧,好適合小朋友同家長一齊黎,有得玩仲有得食。雖然今次我係同朋友一齊黎,兩個人一齊黎親子餐廳都係一個吾錯既享受,餐廳裡有二人套餐,份量都好適合我們兩個人可以一齊食,二人套餐有兩種,一種係有湯有麵包有頭盤,另一種食物種類少一點,但是有甜品,睇返食量可以叫吾同套餐

雖然今次我係同朋友一齊黎,兩個人一齊黎親子餐廳都係一個吾錯既享受,餐廳裡有二人套餐,份量都好適合我們兩個人可以一齊食,二人套餐有兩種,一種係有湯有麵包有頭盤,另一種食物種類少一點,但是有甜品,睇返食量可以叫吾同套餐,或者單點餐點都可以。

首先上檯有餐湯同蒜蓉包,餐湯係南瓜忌廉湯,飲落有香濃既南瓜味道,飲得出係有南瓜蓉,而吾係即沖既南瓜湯,而且有香濃既奶味,應該係有淡忌廉加埋南瓜蓉打埋一齊黎煲而成,加埋蒜蓉包帶著香濃蒜蓉牛油一齊食,令到成個湯既味道更濃郁好味。

之後上檯既係法式牛油香草焗田螺,田螺周圍包裹著薯蓉,田螺食落質感都幾得意,加上牛油香草汁,對我黎講係一種新既口味,吾係好識形容個味道,有點似醬香田螺既感覺,溝埋薯蓉一齊食風味更特別。

主菜方面叫左個鐵板肉眼扒,睇落肉厚多汁,熟成度我們叫左7成,(雖然我想叫3或5成,牛扒就係要食生一點點😊😊)但是上到檯都有一點點血紅色,沒有血水,食落熟成度剛剛好,雖然有鐵板一路加熱著牛扒,但係食到最後都仲係軟腍可口,吾會過硬,食落既質量都吾錯,吾會係平價既肉眼扒😋😋讚讚

另一個主食我地簡左蕃茄奶油吞拿魚螺絲粉,因為朋友想食點酸酸的比較開胃,呢味螺絲粉既吞拿魚份量比得好足,一啖螺絲粉總會有沾著好多吞拿魚碎,食落好滿足,好開心☺☺☺蕃茄味道吾會太酸配合埋奶油既感好match。

我們仲加左個小食海鹽瘋薯條配檸檬美奶滋(美奶滋,蛋黃醬係永遠的神!!!)個檸檬蛋黃醬酸酸地真係好好味,好味到我想食曬個醬😋😋😋

飲品方面我地簡左最常見既奶茶檸茶,但是水準吾錯,吾會話係常見既飲品就無甘好飲,下次可以會黎試下特飲有幾特別😁😁

整體黎講,今次黎親子餐廳好滿足到我們消失緊既童心,有時見到小朋友好開心係餐廳到玩或者享受佢哋既食物,又或者家長幫小朋友同熊仔合照,係親子餐廳除左享受到質素吾錯既食物之外,仲可以感受到另一番滋味,的確係一個不一般既體驗,有時間既話,大家可以黎試上一試,睇睇有咩吾同既感受😚😚
南瓜湯
法式牛油香草焗田螺