2020-03-25 1069 瀏覽
長沙灣道出現左走中高價路線的日式餐廳。有我最中意的抹茶。第一次去食左個lunch set, 第二次去試埋個甜品。汁燒鰻魚飯 --- 飽滿的珍珠米上鋪左2塊香軟的鰻魚,再澆上甜甜的鰻魚汁,為輕鬆的相聚增添愉快的感覺。lunch set包左麵豉湯同前菜。麵豉湯有豆卜、昆布同紅蘿蔔,清甜同有港式住家飯的感覺😂😂😂前菜有昆布同蟹籽。味度不過不失,價錢同期望相符。(2019年12月中旬)咖喱唐揚雞丼 -- 咖哩辣辣地,都香口,不過不失。炸雞外乾內軟,還可以。講起個甜品就難以啟齒。上面的抹茶軟雪糕出色,茶香濃郁而不膩,淋上抹茶醬。下一層係十勝的罐頭紅豆,好甜。但還算滿意。可惜之後的令人失望。裝飾用的圓餅乾,食落係膠味。紅豆下一層係雪糕筒的餅乾碎 ,再黎係綠色的無味啫喱😣。再低層係綠茶味早餐脆片😅有點口乾😩!好彩有一杯普通的綠茶提供。原來3點後全市正價6折,買單30蚊,心理即刻平衡返😀 建議下次只會叫新地~環境算舒服,牆上有日式的海報,對住嘈吵的街道,可以閒坐一會~

汁燒鰻魚丼

咖喱唐揚雞丼 --
咖哩辣辣地,都香口,不過不失。炸雞外乾內軟,還可以。
咖喱唐揚雞

茶屋宇治金時

。下一層係十勝的罐頭紅豆,好甜。但還算滿意

可惜之後的令人失望。裝飾用的圓餅乾,食落係膠味

汁燒鰻魚丼
咖喱唐揚雞