2021-05-15 385 瀏覽
之前已經想試北角嗰間分店但係一直未試 見今日去旺角, 呢間cafe都多人推薦, 又有hojicha latte (呢排好鍾意飲hojicha latte) 咖啡拉花又靚, 所以一於嚟試吓😙果然冇失望, 一嚟就見到拉花好靚😍 我同男朋友每人都叫咗一杯hojicha latte, 一杯少糖, 一杯走糖, 焙茶好濃🤎 如果奶味重啲仲好🥛 建議大家都係唔好完全走糖, 因為會偏苦😆 兩杯都好飲👍🏻不過少甜嗰杯好飲啲😆 【牛油果🥑水波蛋🥚配酸種麵包🍞】一切開隻蛋, 啲橙黃色嘅蛋汁流晒出嚟🤤 牛油果生熟程度啱啱好, 一半係牛油果醬, 一半係切片🥑 唯一美中不足係塊包好快就淋晒🥺 不過整體都好味嘅☺️【煙三文魚蟹籽忌廉天使麵🍝】呢個男朋友叫嘅, 試咗幾啖, 煙三文魚都算多, 本身麻麻哋食忌廉, 但係都覺得味道可以, 不錯👍🏻【🐽慢煮手撕豬三文治🥪配薯條🍟】其實我落單嗰陣諗緊叫手撕豬肉三文治定係叫牛油果多士, 喺男朋友慫恿之下決定兩個都叫晒🤣 一向都鍾意食手撕豬🐽 呢度嘅手撕豬非常合我心意🥰 啖啖肉, 蕃茄味濃郁, 調味啱啱好☺️ 之前食過有啲cafe嘅pulled pork肥膏多過肉😖 呢度絕對唔會有呢樣
之前已經想試北角嗰間分店但係一直未試
) 咖啡拉花又靚, 所以一於嚟試吓😙

Hojicha  Latte

【牛油果🥑水波蛋🥚配酸種麵包🍞】

【煙三文魚蟹籽忌廉天使麵🍝】

【🐽慢煮手撕豬三文治🥪配薯條🍟】

一向都鍾意食手撕豬🐽 呢度嘅手撕豬非常合我心意🥰 啖啖肉, 蕃茄味濃郁, 調味啱啱好☺️ 之前食過有啲cafe嘅pulled pork肥膏多過肉😖 呢度絕對唔會有呢樣嘢發生😌 麵包(上面嗰塊) 外脆內軟☺️ (下面嗰塊俾啲醬汁搞到淋哂🥲) 薯條正常發揮, 唔算油, 都可以👍🏻 落啲鹽同黑胡椒仲正😋

嗰日total叫咗兩杯嘢飲, 三份主食, 最後埋單都係$320, 覺得性價比都算高, 環境亦都舒適, 會想再嚟😙

Hojicha  Latte
  • 慢煮手撕豬肉三文治配薯條