2021-08-08 2274 瀏覽
朋友聚會再次選擇哩間餐廳,因為餐廳食物款式多選擇,份量多就不在話下,每次食完令人都會想回頭再食下其它野,今次我地除左叫溫泉蛋牛油果沙律作頭盤外,仲叫左千回火鳥、燒日本廣島蠔。溫泉蛋牛油果沙律:沙律用個大兜盛載,方便自己撈混醬汁,溫泉蛋輕輕開蛋汁就自動流落在下面的蔬菜中,清淡得黎又Fresh,作為開胃既頭盤就岩哂。千回火鳥:燒到金黃色,擺放於精美的日式碟上加上檸檬作配襯,簡直如同係日本食到既擺放方式,令我有一刻感覺如同係日本既感覺,咬落外皮微脆肉汁伴隨嫩滑既雞肉當中,美味可口。燒日本廣島蠔:香噴噴,一碟4隻,有兩款口味,分別惹味多蒜的蒜蓉燒法及芝味無窮的水牛芝士燒法,兩款口味都好正兼保持到蠔的滑溜口感,正。到主菜,我地分別叫左厚燒鰻魚牛油果卷及大板豬扒丼。厚燒鰻魚牛油果卷:個碟又係日式精美碟,觀感巳經飽足,鰻魚汁甜甜地配上淡味的牛油果、魚子和飯,成為美味的配搭。大板豬扒丼:嘩,外形好高,似座雪山一樣,原來係用椰菜絲堆砌而成,下面是大大塊既吉列豬扒配上滑蛋同醬汁,天氣熱時,濕濕地食無甘dry。最後叫埋哩度出名既軟雪糕:糯米糍紅豆抹茶牛乳雪糕,為哩餐劃上完美的句號。

溫泉蛋牛油果沙律

千回火鳥

燒日本廣島蠔

到主菜,我地分別叫左厚燒鰻魚牛油果卷及大板豬扒丼。

糯米糍紅豆抹茶牛乳雪糕

2021-07-14