2017-10-15 339 瀏覽
知道觀塘有間體育主題餐廳 ,位於重新設計嘅商廈裏面, 趁住今個星期六下晝阿仔唔使上課外活動, 一於去見識下餐廳相當大, 好有空間感, 工業風設計型, 到處都見到有關體育嘅裝飾, 連枱墊都係球賽場地, 仲有多部大型電視播緊體育比賽。叫咗三個set lunch,揀咗兩個湯一個沙律, 羅宋湯濃淡度適中 ,沙律菜較新鮮。主菜嗌咗安格斯牛肉漢堡, 連漢堡都可以揀幾成熟, 係靚牛肉先可以夠膽咁做。 我哋揀咗七成熟, 麵包鬆軟, 牛肉夠juicy ,配上煙肉,芝士,生菜,洋蔥,醬汁 另外仲有新鮮沙律菜,炸薯條, 薯條新鮮炸好, 阿仔吃過不停烤肉眼牛扒 ,order七成熟, 好好切,一啲都唔韌 ,食牛扒最鍾意見到啲一條條坑紋, 的確烤得好香仲有墨魚汁海鮮扁意粉 ,海鮮有蝦,魚,青口,墨魚, 扁意粉配上濃郁嘅墨魚汁, 食到個個變咗烏嘴, 不過好味喎charge滿電 ,就開始出去玩, 先玩阿仔喺社區中心嘅至愛 - 足球機, 兩公婆輪流同佢對戰, 跟住又玩桌球, 掟飛鏢 玩完一輪, 發育中嘅小孩又叫肚餓, 再加一碟烤脆雞翼, 一碟六件,烤完塗上BBQ醬, 幾惹味。喺等雞翼嘅時候, 我哋出去戶外吹吹風, 今日

羅宋湯 青菜沙律

另外仲有新鮮沙律菜,炸薯條, 薯條新鮮炸好, 阿仔吃過不停

安格斯牛肉漢堡

烤肉眼牛扒

墨魚汁海鮮扁意粉

脆烤雞翼

喺等雞翼嘅時候, 我哋出去戶外吹吹風, 今日唔曬 ,坐喺度好舒服 ,簡直係鬧市中的綠洲

Set lunch包嘢飲, 叫咗凍咖啡,凍檸茶,仲有熱Mocha, 非常對辦

熱Mocha 凍咖啡 凍檸茶

有得食有得玩 ,呢度絕對唔會有任何暗示趕你走, 開開心心,過咗兩個幾鐘

2017-10-14
安格斯牛肉漢堡