2022-07-03 319 瀏覽
疫情好耐都冇約朋友仔出街,今晚收工黎個快閃去葵廣shopping,兼去咗醫肚先!!最後去左丸十先經過多次,終於有機會試下。先叫左杯好有特色既凍抹茶Latte,係用熱牛奶倒落抹茶冰磚,溶化後變成一杯好濃郁既抹茶Latte,賣相又靚又好玩壽司盛合$298有十件,食材新鮮,重要係吞拿魚,油甘魚都夠厚,蝦海膽同帶子鮮甜,所以價錢可以接受嘅,但有點唔夠喉。見有promote就order咗150g石燒西冷,不過我地掛住傾計放耐咗個底燶燶地,記得預時間,其實都唔需要太耐,仍然好香好juice,肉質軟淋。最後order朋友最like既大阪燒,自己做DIY既,有埋食譜step by step教整,材料多粉漿偏小,所以整出黎唔同平時食開,整完仲剩好多料,不過味道也不錯,尤其薯片係中間脆卜卜,yummy

2022-06-20