2021-01-10 852 瀏覽
今日天氣凍凍🥶,人又係虧虧個幾日㊙️。Lunch time 又係時候去幫襯小塵埃熱飲取下暖<3我等待我既午餐期間(請見另一食評),我買左粒塵既桃膠胚芽米奶。呢杯只係得熱飲,個容量都好似係細杯左(?)返到公司怨不及待咁飲返啖暖下個人先。由於佢個呢個係米奶,唔怕佢寒涼飲完M痛。將沉左係杯底既胚芽攪返勻,有麥香,更加吊起個米奶味,又香噴噴,又滑lulu。🥰🥰當然,呢杯熱飲當然唔少得桃膠啦,大大粒,又有好多粒,將呢杯飲品既口感再進一步提升。不過呢同胚芽+米奶好似未能融為一件事咁(佢唔係唔夾,可能因為胚芽同米奶太好朋友,同桃膠呢樣食材有個好多既對比係度)。不過飲完呢杯咁高纖又香噴噴既熱飲,I’m back!💪🏻💪🏻

我等待我既午餐期間(請見另一食評

2021-01-06