2018-10-01 640 瀏覽
約左兩位朋友一齊喺九龍塘又一城食飯,出乎意料地星期六嘅下晝一點零唔算好多人,等咗唔算好耐位 呢度啲位都坐得幾舒服,上菜速度頗快,唯一係pizza要等一等,但可以邊食住小食同意粉邊等。 喇沙韓式年糕呢樣小食似fushion菜,新加坡菜mix韓國菜,煙煙韌韌嘅年糕,配上辣辣地嘅喇沙醬都幾好食,仲有魚串同埋半隻蛋。喇沙醬有啲沙嗲味,唔算好辣,幾惹味,但年糕略嫌細條,大約2cm左右,應該係將一條長年糕剪開到勁細條,如果年糕能夠長啲會更好。 溫泉蛋肉醬意粉呢一碟意粉送上嚟嘅時候仲標緊煙,真係新鮮滾熱辣! 流心嘅溫泉蛋煮得啱啱好,賣相幾吸引,輕輕用叉一吉,蛋黃汁就流出嚟,我地即刻將佢同啲肉醬同意粉拌勻,食落口感都幾滑溜。而肉醬都唔會過鹹,意粉亦唔係太淋,所以整體唔錯。 巴馬火腿菠蘿薄餅仲未上菜嘅時候已經有個木架放左係枱,後來先知係專登用嚟放pizza。上菜嘅時候pizza已經切好左六份,我地三個人分,所以每人兩塊啱啱好,而且每塊pizza都分到一塊巴馬火腿。Pizza嘅芝士味頗濃,做到拉芝效果,仲可以捲埋塊薄餅嚟食,如果多D菠蘿嘅酸甜中和巴馬火腿同芝士嘅鹹味就會更好,令味道更加平衡。 最後三碟餸埋

巴馬火腿菠蘿薄餅

最後三碟餸埋單每人$88,幾啱人少少同朋友或者屋企人嚟食個飯
2018-09-22
  • 巴馬火腿pizza