2018-11-01 203 瀏覽
今日去尖沙咀做啲野,夜晚就去左係棉登徑,近尖東站同尖沙咀站既嵐山日本料理去食野了。𥚃面既陳設有日式居酒屋既風格,開放式廚房見到師傅埋頭苦幹地準備野食,好relax好舒服。刺身拼盤入到去師傅就介紹下今日有乜野新鮮直送刺身,即叫即做。Order 左中卜口,赤貝同埋油甘魚等既刺身拼盤。油甘魚新鮮肥肥地有少少油脂味美。赤貝爽口,亦都不錯。特別推介中卜口,入口即溶,東京築地市場的味道返來了。安格斯牛肉燒香口之餘又不油,加埋啲配菜,肉食者之選。串燒雙拼 - 雞肉棒 / 廣島蠔串燒也是即叫即做的,熱辣辣少少脆卜卜上枱,有少少燒野食味道,我既其中一個最愛選擇。和風炒雜菜炒野菜其實不太易控制火候的,但係佢嘅火候就控制得剛剛好,good!海膽炒飯最後以一碟又香又好味既炒飯作結,不錯!
安格斯牛肉燒
香口之餘又不油,加埋啲配菜,肉食者之選。
海膽炒飯
最後以一碟又香又好味既炒飯作結,不錯!
2018-10-26