Vision 8

上星期喺荃灣誤打誤撞入咗間唔係咁起眼嘅西餐廳,入到去估唔到竟然有平時少見嘅威靈頓牛柳食🤩 我自己不嬲都好鍾意呢道菜式,竟然呢間小店都有,仲要味道唔錯,就同大家介紹吓啦🤪一坐低,首先奉上一籃餐包,各式各樣嘅歐包配上佢呢度獨有嘅黑松露牛油😗 而當中有隻包好軟熟,搽上溶溶哋嘅牛油食,好味到想encore😋蟹餅係呢度嘅signature,緊係要試吓!蟹餅非常厚身,外層包住脆脆哋麵包糠,切開入面蟹肉超多😳 多嘅程度應該似係用咗成隻蟹去整,真正嘅真材實料!人生食過咁多次意大利粉,第一次聽會用西洋菜作為主要食材放入一個意粉入面🤣 好奇心驅使我哋嗌咗呢隻意粉😗 原來都ok,蒜片同欖油都炒到好香,西洋菜好爽口,唔會有苦味🙌🏻終於到威靈頓牛柳上場啦🥰 店員細心咁幫我哋切開幾份,牛柳好粉嫩,食落軟腍冇根,帶住淡淡嘅黑松露香味,外皮焗得夠酥脆,估唔到小店都有咁高質嘅威靈頓牛柳食😋 最後由甜品心太軟作結,不過上到嚟個流心已經穿咗漏咗啲出嚟🤣 但都唔影響個味道,食落朱古力流心非常幼滑,配埋雲呢拿雪糕,冰火交融,正🤤總括而言,呢間小店都幾值得推介,嘢食質素中高以上,威靈頓牛柳製作複雜,三百零蚊食到性價比認真唔錯😗

餐包

V8經典蟹餅沙律

蒜片·欖油·西洋菜配意大利扁麵

黑松露威靈頓牛柳

心太軟配雲呢拿雪糕

總括而言,呢間小店都幾值得推介,嘢食質素中高以上,威靈頓牛柳製作複雜,三百零蚊食到性價比認真唔錯😗 而且店員服務非常貼心,仲會同我哋吹下水,係間感覺充滿人情味嘅西餐廳👍🏻
餐包
V8經典蟹餅沙律