餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2020-06-09 111 瀏覽
銅鑼灣呢條街附近好多印尼餐廳,呢間店舖門面雖然唔係好大但係入面裝修都幾有心思~唔好睇佢細細間原來有好多嘢食!呢度嘅老闆好好人!每位入嚟嘅客人,佢都會好細心咁樣去介紹餐廳嘅食物👍🏻其中呢度最出名嘅應該就係班蘭飯,不過今次想試下個椰漿飯🤤所以將本身個班蘭飯底轉左做椰漿飯~呢個燒雞好好食~外層燒到好惹味🤤肉又唔會好乾👍🏻真係火喉控制到剛好~ 加埋個配送既醬汁,酸酸甜甜咁,幾開胃~我朋友就叫左個花膠湯粉皮~原條魚上!條魚勁大條!又厚肉!外皮用油炸既方法炸到勁脆😍配埋印度既辛辣香料,連本身唔係好鐘意食魚既我都覺得好食~一啲都唔腥👍🏻叫埋碟馬拉盞炒通菜~ 雖然油左少少~但好入味👍🏻呢度既野飲原來都幾大杯~又足料!唔錯~最後加埋個班蘭蛋糕~ 呢餐真係好滿足呀!🥰🥰

唔好睇佢細細間原來有好多嘢食!

燒雞椰槳飯

我朋友就叫左個花膠湯粉皮~原條魚上!
條魚勁大條!又厚肉!
原條烤魚

叫埋碟馬拉盞炒通菜~
雖然油左少少~但好入味👍🏻

呢度既野飲原來都幾大杯~又足料!唔錯~
椰汁冰
箭葉果混吉蜜