餐廳: 天 · 悠蔬食
資訊:

2024-04-22 13 瀏覽
最近都關注健康多左,都想食得較為清淡些清清腸胃。但有唔想只係食salad咁dry⋯聽住荃灣Friend講有間新潮素食,今日行開荃新天地,可以trytry!!餐廳係行少女風,粉色系,座位都幾好,有sofa位,坐得舒服!Menu有散叫同set,晚餐set如果唔加錢,包一個主食+飲品+甜品當日我就加左$20要左湯+前菜,又加左$28 upgrade甜品🌟周打黃耳桃膠忌廉濃湯🌟姬松茸椰子黃耳竹笙燉湯好足料!好飲!返到屋企都唔特別口渴,證明冇咩味精!🌟前菜:羅馬番茄藜麥配胡麻醬🌟前菜:四喜烤麩🌟素臘腸猴菇花菇煲仔飯($198)好好味!d臘腸好似肉,但就比真肉「琳」好多!猴菇都好似腩肉,但當然冇咁油啦!d飯係珍珠飯,雖然冇肉汁,但都好好味!🌟和風照燒汁素鰻魚薄餅($188)素鰻魚就唔太似真肉,但配左d芝士,然後餅底又焗得鬆脆,所以配埋好味!🌟宇治抹茶千層班㦸唔甜好味!🌟杏汁椰香紅豆糕好重杏仁味,比平時特別!🌟餐飲:蘋果蘆薈冰茶🌟餐飲:咸柑橘蜜當晚都見到差不多full hse,好多都係gathering,4個人以上,望望餐牌原來可以訂4/8/再多的餐!服務都好貼心,我話個位風好大,姨姨就幫我關細左天

最近都關注健康多左,
都想食得較為清淡些清清腸胃。
但有唔想只係食salad咁dry⋯
聽住荃灣Friend講有間新潮素食,
今日行開荃新天地,
可以trytry!!

餐廳係行少女風,
粉色系,
座位都幾好,
有sofa位,坐得舒服!

Menu有散叫同set,
晚餐set如果唔加錢,
包一個主食+飲品+甜品

當日我就加左$20要左湯+前菜,
又加左$28 upgrade甜品

🌟周打黃耳桃膠忌廉濃湯

🌟姬松茸椰子黃耳竹笙燉湯

好足料!好飲!返到屋企都唔特別口渴,證明冇咩味精!

🌟前菜:羅馬番茄藜麥配胡麻醬

🌟前菜:四喜烤麩

🌟素臘腸猴菇花菇煲仔飯($198)

🌟和風照燒汁素鰻魚薄餅($188)

🌟宇治抹茶千層班㦸
唔甜好味!

🌟杏汁椰香紅豆糕
好重杏仁味,比平時特別!

🌟餐飲:蘋果蘆薈冰茶

🌟餐飲:咸柑橘蜜

服務都好貼心,我話個位風好大,姨姨就幫我關細左

天 · 悠蔬食 (荃灣)
荃灣楊屋道18號荃新天地2地下G08-11號舖