2020-04-25 487 瀏覽
很久沒有外出了,最近疫情舒緩了一點,出去食個晚飯,伸展一下吧😌!發現限聚令嘅情況下,餐廳都坐得好舒適,前所未見呀!只係怪香港地方太細了吧......這晚去了旺角一間平民價嘅🍸高級法國菜餐廳,位於25樓頂樓,原來旺角嘅風景咁靚,仲望到維多利亞港🌃,同西面嘅日落🌅,其實都幾浪漫下🌹。#凱撒沙律 溫泉蛋 配雞扒頭盤來了一個非常足料嘅沙律🥗,沙律菜非常清甜,雞扒烤得非常惹味,在撈埋🍳溫泉蛋一齊食,超美味😋 #香煎煙燻慢煮北海道帶子帶子大大粒夠彈牙,食落好香口,再加埋🍄菇菌襯托,鮮味濃郁。#墨魚汁意粉 伴茄燴海鮮及虎蝦意粉🍝沾滿了濃濃的墨魚汁,creamy得黎唔會漏,海鮮食到有🦐虎蝦、青口、🦑魷魚,為意粉添加風味。燒慢煮16小時 #辣豬肋骨慢煮豬肉可以鎖住肉汁,食落更軟淰。豬肋骨嘅辣汁更是這道菜的精華所在,🌶小辣更惹味。#雲呢拿朱古力幕絲 伴焦糖榛子呢度嘅🍧甜品一定要試,每款都造工精緻,食落相當有水準。Tropical Punch左睇右睇下,我揀了這杯Tropical Punch,由🍑桃、🍊橙、🍍菠蘿、🍋檸檬汁組成,菠蘿味較為突出,覺得很好飲🍹Choco Chip🥤小朋友至愛這類🍫朱古力飲品,有

凱撒沙律溫泉蛋配雞扒

#凱撒沙律 溫泉蛋 配雞扒

香煎煙燻慢煮北海道帶子

#香煎煙燻慢煮北海道帶子
帶子大大粒夠彈牙,食落好香口,再加埋🍄菇菌襯托,鮮味濃郁。

墨魚汁意粉伴茄燴海鮮及虎蝦

#墨魚汁意粉 伴茄燴海鮮及虎蝦

燒慢煮16小時辣豬肋骨

燒慢煮16小時 #辣豬肋骨

雲呢拿朱古力幕絲伴焦糖榛子

#雲呢拿朱古力幕絲 伴焦糖榛子
呢度嘅🍧甜品一定要試,每款都造工精緻,食落相當有水準。

Choco Chip

Choco Chip🥤
小朋友至愛這類🍫朱古力飲品,有朱古力粉同黑朱古力醬調製而成,再加埋朱古力棒及忌廉,係非常配搭嘅組合。

疫情尚未完結,大家外出緊記保持個人衛生啊!
凱撒沙律溫泉蛋配雞扒
香煎煙燻慢煮北海道帶子