2019-12-11 263 瀏覽
講起素食,好多人都會諗起食斎,例如一d中式既斎鋪。但係原來今時今日,食素已經有好多元化,食素都可以係一種享受呢個不可能漢堡,如果唔話你知原來中間個塊唔係漢堡排可能到你食完埋單都唔知察覺佢唔係肉。而且中間仲要做到好似得5成熟既效果蕃薯條外表好脆,開頭食落去以為食緊薯條!呢個包真係將不可能變成可能!厲害呢個咖哩飯咖哩味好重,但未至於太咸。用意大利飯黎配日式咖哩真係好新穎,但係又出奇地夾!佢d咖哩並唔係好似平時食咖哩咁淋d汁上面,而係煮個意大利飯個陣已經加埋咖哩去煮,令到每一啖飯都有咖哩味,正!主角吉列豬扒炸得好脆而又唔會好油膩。同樣地,唔講你知你都唔會覺得自己唔係食緊肉!令到平時唔係食開素既小弟對食素有新既睇法!

不可能漢堡包

日式咖哩吉列豬扒意大利飯