成日都聽朋友推介呢間嘅咖喱忌廉烏冬,機緣巧合之下就去咗試下😋🥘🍦咖喱忌廉烏冬 $88好壯觀,我未見過成個碗都係忌廉🤣🤣忍唔住一定要影低佢📸佢烏冬上面係鋪滿咗厚厚嘅一層忌廉,然後下面就係咖喱汁烏冬🥘本身以為咁大pat cream 會好膩,但撈埋咖喱汁食完全唔覺,忌廉撈埋落啲咖喱汁之後更濃稠,每一條烏冬都索滿哂咖喱忌廉汁,而且烏冬都煮得好彈牙,唔怪得知係呢度嘅招牌菜式之一🌟吉列牛定食 $148試完佢哋嘅烏冬,咁就梗係要試吓佢哋嘅吉列牛定食啦☺️第一次係日本試過吉列牛就已經深深咁愛上咗佢,呢間餐廳佢set 咗係定食,所以除咗有主菜,仲有前菜同麵豉湯,一上枱好似好多嘢食咁,好開心🫶🏻佢飯上面加咗飯素,就咁食我都可以食半碗🤣吉列牛定食 $148吉列牛上枱嘅時候仲係好生嘅,所以要放上去餐廳俾嘅鐵板上燒,大家可以根據自己鍾意嘅生熟程度睇下要燒佢幾耐💁🏻‍♀️我就覺得熟啲會淋啲好食啲,所以會燒佢耐啲,一放舊牛上去聽到啲「吱吱喳喳」聲✨真係好治癒🧘🏻‍♀️吉列外皮超酥脆鬆化,而且每舊牛肉都好入味,外脆內軟嘅口感好特別,話咁快我哋就啲肉同埋飯都清哂了🤪.總括而言,今餐食得好飽好滿足,未試過咖喱忌廉烏冬嘅你哋,一
咖喱忌廉烏冬

咖喱忌廉烏冬 $88

吉列牛定食 $148

吉列牛定食 $148
總括而言,今餐食得好飽好滿足,未試過咖喱忌廉烏冬嘅你哋,一定唔可以錯過🩷❤️🧡💛
2023-08-20
咖喱忌廉烏冬