喺銅鑼灣簡簡單單想食個麵,可以試吓呢間《拾味正宗刀削麵館》💛呢間小店食客十分多,閒日嘅夜晚7點左右都座無虛席。 食客仲可以親眼欣賞倒師傅仔現場刀削麵嘅技術,見住佢將一大舊麵團人手一片一片削入湯鍋內,好好睇🤩😂呢度嘅麵類有熱湯類、冷麵類、熱拌類,除咗刀削麵之外,仲可以揀拉麵、米線或者年糕,另外仲有菜飯套餐可供選擇,滋味小食嘅種類都非常之多👍🏻雖然咁多選擇,但係俾師傅仔嘅功架吸引咗,我同朋友都決定要食返碗刀削麵🤩每張檯上面都有個QR code俾食客落Order,而且自助落單可以選擇嘅細項都非常之多,例如麻辣類可以選擇辣度、需唔需要走蔥走芫荽、熱拌類可以選擇多少擔擔醬等等👍🏻麻辣金錢肚豬頸肉刀削麵 $70刀削麵煙靭,湯底清甜。湯麵同餸分開上,保留返麻辣醬汁嘅味道,金錢肚同豬頸肉爽口彈牙,配合麻辣醬汁幾惹味。中辣嘅辣度屬一般,我覺得可以叫大辣😆 東坡肉豬頸肉熱拌刀削麵 $73熱拌刀削麵係拌四川擔擔醬,我選擇咗多醬🤩 東坡肉係半肥瘦嘅千層豬腩肉,勁大舊勁好味😍 熱拌類嘅豬頸肉比較大片,一樣爽口彈牙。溫泉蛋 $12雖然佢寫溫泉蛋,其實佢係溏心蛋😂入味,流心蛋黃質感啱啱好,可以媲美拉麵店嘅溫泉蛋😋叫

麻辣金錢肚刀削麵

麻辣金錢肚豬頸肉刀削麵 $70

刀削麵

刀削麵煙靭,湯底清甜。

麻辣金錢肚

中辣嘅辣度屬一般,我覺得可以叫大辣😆

東坡肉豬頸肉熱拌刀削麵 $73

東坡肉

豬頸肉

熱拌類嘅豬頸肉比較大片,一樣爽口彈牙。

溫泉蛋

溫泉蛋 $12
雖然佢寫溫泉蛋,其實佢係溏心蛋😂
入味,流心蛋黃質感啱啱好,可以媲美拉麵店嘅溫泉蛋😋

叫主食可以有飲品優惠,我哋叫咗凍檸水同凍檸茶,各+$8🥤

人均消費$85,份量多好抵食🫶🏻真正良心小店💛