2021-06-10 700 瀏覽
嚟到土瓜灣有好多舖頭都有賣南乳豬手或者南乳嘅粉麵,唔通土瓜灣嘅南乳係特別出名?🤣今次試吓呢間裝修普普通通嘅隱世小店喇,入座嘅時候係下午4點幾左右,可能係下午茶時間啦所以冇乜人。叫咗一個南乳豬手撈麵,同埋南乳雞球撈麵。仲叫咗支$7嘅細樽豆漿。個南乳豬手整得好入味,唔會咬開裏面就冇哂味,質地方面係偏煙韌,如果鍾意食好淋身嗰啲可能就唔係好鍾意,不過咬落去都唔硬嘅,所以鍾意食豬手嘅都可以試吓。個南乳雞同佢會另外有一點南乳汁俾你點,個雞球應該係生炸嘅,炸得非常脆連個皮都冇肥油,真係好好食,不過南乳醬唔好點太多因為有啲咸🤣佢單餸就$38一碗,兩餸就$44。麵底方面可以揀湯米線或者揀撈麵,撈麵有撈粗麵同幼麵 。佢另外仲會有一碗湯仔俾你飲,我個人認為碗湯有少少鹹,所以我另外加$7叫咗一支豆漿,佢枝豆漿應該係自家製,有好豆味,又唔會太甜。最後中叫多左個南乳炸雞球撈麵外賣😋😋😋
最後中叫多左個南乳炸雞球撈麵外賣😋😋😋
南乳雞球撈麵