2019-01-13 297 瀏覽
一早係openrice bookmark左德美,就睇幾時有機會可以一試,因為見有一堆好評,而價錢看似唔貴琴日兩點,正舖已經爆晒,過隔黎副舖就仲有好多位,呢間野人氣好爆登,我一唔食,都咁晏啦,仲不停入人,係坐爆晒架!午市一定食set,因為唔收加一,散叫就收。set包括沙前菜:沙律,茶碗蒸,麵士湯;飯;甜品:雪米慈沙律有少少醋油麻醬,惹味唔啃,菜新鮮茶碗蒸香滑,入面多料架麵士湯有一定份量的海帶,但我唔鍾意飲麵士湯所以no comment 唔好食,因為甜左d豬夫冇咩肉,仲要一夾同個炸粉解體,蛋就幾滑連洋蔥食好食媽咪食嘅,唔知好唔好味,我試左一塊三文魚,係香嘅,仲送隻溫泉蛋,超足料好好食,有三款魚生:三文魚,魷魚,仲有唔知係咪油甘魚。首先份量極多,魚生多過飯,我一開始食一啖飯一舊魚生,搞到食左半碗冇晒飯但仲有好多魚生...魚生以三文魚居多,好多魚油,又有口感,我覺得唔洗隻蛋都得,本身已經好好食,飯身有色,但我呢d食得淡口嘅人都覺得要加點豉油先預香,$72蚊冇得頂吖最後雪米慈都有野讚,係荔枝味一流,德美好細心上枱時係剛好的溫度,夠凍得黎可以即食服務都抵讚,不停加茶,禮物都做足,非常好

沙律有少少醋油麻醬,惹味唔啃,菜新鮮
茶碗蒸香滑,入面多料架
滑蛋吉列豬扒食

唔好食,因為甜左d
豬夫冇咩肉,仲要一夾同個炸粉解體,蛋就幾滑連洋蔥食好食
火炙三文魚飯

角切魚生飯

服務都抵讚,不停加茶,禮物都做足,非常好
2019-01-12
火炙三文魚飯