餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

2022-02-22 42 瀏覽
🇭🇰小魚兒·呢幾日真係超凍 而且全日都落雨 超級沾寒沾凍❄️所以我哋琴日就嚟咗食烤魚啦 佢地依家午市有七折 而且所有魚都有得免費升級 我地食得超滿足🥰🥰·老壇酸菜豆花凌波魚$348我哋見有得免費升級 所以就決定試呢個最貴既凌波魚😈佢呢個個魚肉真係好嫩好滑 無咩骨而且好肥美 不過因為佢太肥美 所以食到尾段既時候就會開始有啲漏🤭🤭而且個湯底都會比較油 所以可能食第二個價位既魚都好夠🤣而且佢入邊超多酸菜 佢個酸菜調味唔錯 唔會剩係死鹹 而且個湯底麻麻辣辣咁 就算BB辣都好惹味🌶️之後佢個烤魚入邊係有少少寬粉 豆花 青瓜 芫荽同芽菜既 我自己覺得最有驚喜喺個青瓜 佢索曬啲湯 超級juicy🥒個豆花我自己就覺得唔算話好有豆味 但係好滑 而且最尾既時候索晒湯好正🤤🤤·泡椒雞翼尖田園蔬菜拼盤$78 l 萵筍$48 l 炸支竹$42佢依家食烤魚會送一個泡椒雞翼尖既 佢呢個好入味 麻麻哋咁樣好開胃 之後個雞翼尖食落都幾滑 唔會好多肥膏🐤之後個蔬菜拼盤入邊有娃娃菜 油麥菜 生菜同埋金菇 全部都勁索湯 個萵筍都唔錯🥬不過佢個炸支竹就麻麻哋啦 佢係偏硬嗰種嚟嘅 而且佢本身偏油 再加埋個湯就有啲太油啦🙊🙊.📍尖沙咀
🇭🇰小魚兒
老壇酸菜豆花凌波魚$348