又黎到十和田食野喇!今次都係充滿住期待同信心,因為呢間算係我經常回頭食既日本菜呀😍店內既環境與裝潢,同日本既壽司店大同小異,用上米黃色作為主調,比人舒適用餐既感覺。😇坐底左,店員服務好好,叫我哋將隨身物品,放係椅子下面嘅箱到,好貼心呢。之後就可以用好方便既ipad點餐,所有菜式一目了然~☺️壽司方面:「超特選壽司拼盤$298」除左一共12件壽司,仲配埋湯、同埋茶碗蒸。先試海膽同魚籽,海膽好鮮甜;魚籽晶凝通透,肥美爆汁,有陣陣既海水味流出,味覺的享受🤪 鰻魚壽司,好大條,烤得好入味!其他刺身壽司都好新鮮,食出陣陣鮮甜味🥳「火焰魚生飯秋季限定$138」唔知點解夏天,都仲有秋季限定可以食;魚生好新鮮;半熟帶子大大粒又彈牙;塊三文魚燒過,咬落好滑有啲啲入口即融;海蝦同魷魚爽口唔硬,好耐無食過咁好食既魚生飯喇,連d飯都粒粒分明好好食😇「燒明太子雞翼$38」燒至金黃色又香噴噴既雞翼,入邊釀左明太子醬,甜味撞埋咸味,兩者配合得岩岩好😝十和田食物好有水準,拍得住日本食既感覺,係香港每人三百蚊到,食到呢個質素真係算幾抵!💓

壽司方面:
超特選壽司拼盤