餐廳: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
資訊:

2018-11-24 4436 瀏覽
呢間係睇左一個自己喜歡既youtube介紹而黎既,確實水準唔錯,好多謝你既介紹呀Alfred! 同男朋友一人叫咗一個面,仲有一個兩人份量嘅缽缽雞,其實兩個人黎食呠呠雞嘅話,可以叫一個面都夠~瘋狂肥腸面佢嘅麻辣非常有層次,傳統川菜既鹹鮮油香麻辣俱全,油而不膩,十級推薦肥腸洗得好乾淨,亦都煮得好腍好入味男朋友就叫咗一碗擔擔麵,呢一個係重慶既麻辣,除咗頭先講嗰幾種味道之外,佢仲多咗一種甜度,同樣係出色之作不過趁熱食好食好多,因為凍左之後就會變鹹,失去原本嗰種風味~跟餐飲品,柚子有淡淡既澀,雪梨水就清甜,兩款味道都好真缽缽雞,有60串,葷素各30串,印象中重複既食物好似得一兩款,所以每人食到二十幾種唔同食物,每款食材既質素仲要唔錯架,例如蝦好爽口彈牙每款食材一口大小,食起黎好方便藤椒湯麻香十足,麻到成個嘴唇都會痺架但完全唔辣,叫左冷湯,食起黎有種清爽既感覺。雖然湯面有一層油,但相信我,絕對絲毫膩感都無已經成為我最喜歡既餐廳之一,下次希望試到每日限量十五碗既燒白面誠意推薦比每一個鐘意食川菜既你!

瘋狂肥腸面

肥腸洗得好乾淨,亦都煮得好腍好入味

瘋狂擔擔麵

紅肉柚子/冰糖雪梨汁

跟餐飲品,柚子有淡淡既澀,雪梨水就清甜,兩款味道都好真

瘋狂缽缽雞

每款食材一口大小,食起黎好方便

藤椒湯麻香十足,麻到成個嘴唇都會痺架

誠意推薦比每一個鐘意食川菜既你!
瘋狂擔擔麵
紅肉柚子/冰糖雪梨汁