2024-03-24 17 瀏覽
最近同朋友嚟到炮台山覓食,無意中發掘到間隱藏高質西餐廳🍝絕對係高CP值之選🤝!🍗10oz燒栗飼法式豬鞍伴芒果莎莎醬配法式焗烤忌廉芝士薯及烤雜菜,豬鞍份量好足,大大塊而且煎得好香,肉質半肥瘦食落好Juicy,配以芒果莎莎醬食落味道幾清新,不過就略嫌芒果莎莎醬份量偏少,如果可以多番啲就perfect啦👀!芒果莎莎醬入面有芒果、青蘋果、紅蘋果,食落好清新😗法式焗烤忌廉芝士薯口感綿密,加上有忌廉芝士調味,帶出鹹香味道,食落唔會太膩🫶🏻跟餐有是日餐湯配蒜蓉包,蒜蓉包口感酥脆,表面鋪滿咗蒜蓉+香草+牛油,食落好香口🫶🏻至於意粉方面就不過不失!甜品方面order咗紅豆抹茶牛角酥窩夫同埋Oreo紐約芝士蛋糕,我最鍾意牛角酥窩夫,抹茶粉量太多嘅話一般好容易好苦但佢又唔會,配埋甜紅豆蓉及忌廉中和一下,不錯不錯👍🏻至於Oreo紐約芝士蛋糕🍰表面鋪滿Oreo,蛋糕口感偏厚身,質感好綿密,yum yum😽