2020-09-08 247 瀏覽
台式古早味蛋糕近年係香港突圍而出仲愈開愈多,呢間位於太子地鐵站出口新開左冇耐嘅新味芳,地理位置非常優越🙈蛋糕每到出爐時間,由店內飄出濃濃嘅蛋香味撲鼻,所以每到出爐時間都要排下隊先買到架🙈.蛋糕口味有5款選擇,今次我就揀左兩款黎試下先🤤蛋糕體非常聚手厚實。。拎上手就感覺好足料😂◾️芝士蛋黃古早蛋糕 • $75首先蛋香味濃郁不在話下,乾濕度亦控制得非常好👍口感濕潤又鬆軟,配上最原始嘅蛋香加埋係蛋糕中間夾左大量半溶芝士同起沙嘅蛋黃,令人忍唔住想一食再食🤤🤤🤤真係值得一試!◾️肉鬆古早蛋糕 • $75除左中間果層有肉鬆夾層之外,蛋糕面亦有一層成1cm厚嘅肉鬆😳係我暫時見過咁多間古早蛋糕最足料嘅,肉鬆亦加上一啲紫菜碎,口感又豐富左😚唯獨比起芝士蛋黃佢係會乾左少少🙈

◾️芝士蛋黃古早蛋糕 • $75

◾️肉鬆古早蛋糕 • $75