2021-04-28 239 瀏覽
☆十和田總本店 🇯🇵𝘛𝘰𝘸𝘢𝘥𝘢 𝘚𝘶𝘴𝘩𝘪有冇人同我一樣一掛住日本旅行就去食壽司?😆今次推介高質日本刺身餐廳,唔單止入選OpenRice好評餐廳第3位,食材亦係每日從日本空運到港,由資深師傅以傳統方式處理🧑🏻‍🍳-🍽 午市套餐(送茶碗蒸+麵豉湯)三色丼($188)餐廳最受歡迎嘅一定係三色丼,三色三款口味,一次過滿足選擇困難症嘅你🤩首先係蔥花吞拿魚,份量好足料,差唔多堆到滿溢,點左豉油後可以帶出吞拿魚嘅鮮味其次就係海膽,雖然份量唔算好多,但味道並冇好重海水腥味,質感綿密,食得出選用新鮮食材👍🏻最後令人眼前一亮嘅蟹肉蟹膏,味道非常濃郁,蟹肉鮮甜,送飯一流,超推薦試下!🦀壽司飯選用赤醋飯,味道微酸,並已加入豉油,所以只要點埋wasabi 就夠曬味啦🍣(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8.5/10.三文魚親子丼($118)三文魚係去每間壽司店都必點嘅,但真係第一次見到有咁慷慨嘅份量,竟然會食唔曬!🤤丼飯上覆蓋住勁足料嘅三文魚,啖啖都有新鮮嘅刺身,拍得上當地嘅味道~而且大大粒三文魚籽係口入面爆開 ,十級滿足,必會再回訪🧡(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數:8.5/10.

十和田總本店 🇯🇵
𝘛𝘰𝘸𝘢𝘥𝘢 𝘚𝘶𝘴𝘩𝘪
🍽 午市套餐(送茶碗蒸+麵豉湯)
三色丼($188)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8.5/10
三色丼

三文魚親子丼($118)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數:8.5/10
三文魚親子丼