2020-04-05 53 瀏覽
今日行完現時點,就來到朋友之前推介過嘅喜鍋搵食。原來依家佢哋做緊抗疫價八折優惠,即刻變得抵食咗呢度嘅火鍋都幾特色,首先我就俾佢嘅湯底吸引,有好幾款都令我心動😍而且佢除咗火鍋配料之外,仲有好多餐前小食選擇,真係花多眼亂,好多都想試😚呢度麻雀雖小五藏俱全,雖然舖位唔大,不過都擁有個魚缸,我哋叫咗個海鮮盆之後,就見到店員喺呢度撈海鮮,一睇就知新鮮到不得了!調味盤好繽紛,我就最鍾意佢嘅自家製XO醬,非常足料!首先叫咗個墨魚油炸鬼,熱辣辣好好味,上面仲放咗好多蟹籽,咁都唔駛$10/件,真係仲平過去酒樓飲茶叫點心!之前都有食過冰菜,原來可以混入芝麻醬做涼伴,成件事即刻好鬼fresh!呢個湯底真係要力推,首先佢係會送埋個炸米飯,個飯粒就好似食緊卜卜米咁,然後就加入花膠湯製成湯飯咁食,真係食到停唔到口同埋佢嘅湯底有好多花膠、仲有鯊魚骨、雞腳、豬手,真係感覺自己補充咗好多骨膠原啊所以打邊爐之前飲咗3碗原味湯底先肯罷休我哋揀咗本地嘅牛肉,牛頸脊就出名肉質有口感同好有牛味,比起出面嘅火鍋店,呢個牛嘅份量都好多,我哋兩個人就非常夠食喇!呢個海鮮拼盤都相當之豐富,有鮑魚、海蝦、元貝、大蜆、同埋仲有隻蟹添!蟹同鮑
今日行完現時點,就來到朋友之前推介過嘅喜鍋搵食。
原來依家佢哋做緊抗疫價八折優惠,即刻變得抵食咗
調味盤好繽紛,我就最鍾意佢嘅自家製XO醬,非常足料!
醬料盤
蟹籽墨魚油炸鬼
麻醬冰菜
所以打邊爐之前飲咗3碗原味湯底先肯罷休
招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋+甘香泡飯
至尊本地牛頸脊
呢個海鮮拼盤都相當之豐富,有鮑魚、海蝦、元貝、大蜆、同埋仲有隻蟹添!蟹同鮑魚嚟到仲郁緊,真係好新鮮
海皇雜錦盆
隻蟹雖然唔係好大,但係就有好多膏,同埋都好有肉,真係好正
埋單每人只係$400幾,就食到啲咁高質素嘅火鍋,呢個價錢絕對係超值啊!疫情過咗我一定會約多啲朋友一齊嚟補補骨膠原
蟹籽墨魚油炸鬼
麻醬冰菜