2019-11-27 91 瀏覽
.🔻 揀得啱車仔麵 (上環).久違既上環,今次再黎呢頭發現新開阻間車仔麵店,見到有麻辣鴨血小食,好想試😍gogogo!.🔻三餸麵套餐+熱飲 ($55) 追加一餸+$12男友鐘意食現成野,佢揀阻火腿,咖哩陳皮魚蛋,紅腸,極品牛腩條,出前一丁,佢見到205辣醬好得意就揀阻,咖喱陳皮魚蛋既咖喱好入味,仲有淡淡的陳皮香,我都偷食咗佢兩粒魚蛋😛😛牛腩條好淋好入味,冇牙都食到😂呢度嘅出前一丁會畀返包麻油同埋調味粉俾你,另外加阻205辣醬,夾埋一齊食唔會唔夾,不過個醬真係好辣好刺激🤣🤣鐘意食辣既朋友可以黎挑戰下🙌🏻🙌🏻.🔻麻辣小鍋米線兩餸 ($58) 追加一餸+$12我揀阻神級蘿蔔,蠔油炆花菇,彈牙牛丸同埋醬燒豬軟骨,見佢個神級蘿蔔好似好勁抽咁,事實又真係唔錯,蘿蔔好淋好甜又冇渣,冬菇都好入味,牛丸大粒爽口,陣味有d似南記牛丸,個豬軟骨都好入味同好淋,又係無牙都食到😂我呢個麻辣湯底就比較油阻d,同埋冇205辣醬咁辣,但d 餸就好加分😋😋.🔻 千杯不醉雞翼 ($22/3隻)雞皮浸到好香好滑,雞翼熱辣辣,有少少酒香,但唔會好重酒味,好啱啲唔飲酒嘅人,我都食阻2隻😍.🔻麻辣鴨血 ($28)同樣地麻辣有啲油
🔻 揀得啱車仔麵 (上環)

🔻三餸麵套餐+熱飲 ($55) 追加一餸+$12

🔻麻辣小鍋米線兩餸 ($58) 追加一餸+$12
千杯不再雞翼

🔻 千杯不醉雞翼 ($22/3隻)
麻辣鴨血

🔻麻辣鴨血 ($28)
同樣地麻辣有啲油,不過鴨血就好入味,都唔錯既,麻辣再辣d仲正。
🔻總結係d 餸都好ok 好入味,feel 到有心做同埋會諗新菜式,呢個麻辣小鍋米線都係出左三個星期左右,有心思既小店值得鼓勵☺️☺️地方都幾大,一d 都唔迫,岩晒中上環 lunch 唔使去d 咁狹窄嘅地方食野🤭
千杯不再雞翼
麻辣鴨血