餐廳: 龍點心 (Eastcore)
資訊:

2024-03-15 537 瀏覽
🔸尋龍記燒賣拼盤 $68🔸一龍大滿足 $68🔸鳳爪排骨飯 $58🔸拉絲菠蘿包 $38🔸荷花酥 $38-今日同男朋友食lunch撐枱腳,嚟咗依間食創意特色點心嘅龍點心,非常推薦俾大家想聚會一邊傾計,一邊食啲輕食啊~見到必食推介有燒賣狂想曲限時嘅新品——尋龍記燒賣拼盤,當然要試試喇~嘩!每一粒燒賣都有唔同口味,而且粒粒都好好味:香辣雞軟骨、滷水鵪鶉蛋、金蠔髮菜、油雞樅菌黑毛豬、十年陳皮牛肉、黃椒醬龍利魚,真係好有創意呀~必食推介仲有:一龍大滿足,裡面有:蟹粉菠菜香蝦餃、酸菜魚鳳眼餃、松露野菌晶瑩餃、筍尖蝦餃皇、碗豆桃子、鹹蛋黃墨魚燒賣。個人至愛酸菜魚,超正!男朋友再叫咗一份鳳爪排骨飯,淋上甜豉油嘅飯好香好好味,鳳爪同排骨都醃得好夠味!最後仲叫咗兩份甜品,分別係拉絲菠蘿包同埋荷花酥。菠蘿包配上拉絲嘅芝士,鹹香好味。另外荷花酥係我至愛嘅蓮蓉餡,配鬆脆嘅千層酥,口味一流,超滿足!
🔸尋龍記燒賣拼盤 $68
🔸一龍大滿足 $68